Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 01. 14:40, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Budapest-Bamako rali: 18. helyen végzett a Begya-Sarkadi páros

Budapest-Bamako rali: 18. helyen végzett a Begya-Sarkadi páros

Verseny kategóriában a 35 csapat között 18. helyen ért célba a Budapest-Bamako ralin a győri dr. Begya László-Sarkadi László páros (képen) - értesült a Nyugathír.hu.

Vasárnap ért Bissau-Guineába a január 14-én rajtolt Budapest-Bamako mezőnye, köztük a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, dr. Begya László, és navigátora, Sarkadi László. A párosnak már a budapesti indulás után röviddel problémái akadtak, a hátsó szélvédőjük betört, ezért vissza kellett fordulniuk Győrbe, ahol rekordgyorsasággal kicserélték az üveget.

A „hátraarc" mégis jelentős időveszteséggel járt, így a Begya-Sarkadi párosnak alvás és megállás nélkül kellett teljesíteni 3 napot, hogy elérje a Marokkóba induló kompot. Ez sikerült, ami akár emberfeletti teljesítménynek is tekinthető.

A Ranger volánja mögött ezután sem múltak a rázós szakaszok, ezek következtében szinte minden élelmiszerkonzervje és műanyagpalackos ásványvize összetört és felrobbant a csapatnak, így - túl a kocsi takarításán - szinte minden élelmet az út közben kellett beszerezniük. Kalandos, körülményes út után - volt, hogy a hűtő kilyukadása miatt Begyáéknak erdőben kellett töltenie az éjszakát - végül vasárnap, 18. helyen értek célba, leküzdve a marokkói homokdűnéket, a mauritán kősivatagot és a bissau-guineai veszélygócokat.

A páros - a konvojtól külön - várhatóan a jövő héten érkezik haza, Gambia és Marokkó érintésével. A csapat tagjait húzza a honvágy, de hajtja a kalandvágy is, így kérdés, hogy az ugyan rövidebb útvonalon visszainduló, de pontosan mikor találkozhatunk újra itthon a Begya-Sarkadi párossal.

A verseny kategóriában elért 18. hely annak fényében is kiemelkedő, hogy a 35 résztvevőből 33-an értek csak Bissauba, két alakulat már hamarabb feladta a küzdelmet. Begyáék két éve indultak először a Budapest-Bamakón, de akkor - a Külügyminisztérium figyelmeztetésére - a terrorfenyegetettség miatt a mezőny nem ment tovább Marokkónál, hanem onnan tért vissza Magyarországra, így a teljes távot akkor senki sem tudta teljesíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.