Városlista
2019. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2019. Június 25. 18:19, kedd | Belföld

Budapesten forgatják egy híres amerikai sorozat második évadát is

Budapesten forgatják egy híres amerikai sorozat második évadát is

Az Alienist folytatásában, ha odafigyelünk, felfedezhetjük a Magyar Nemzeti Múzeum termeit is.

2017-ben Magyarországon kezdték forgatni a Tha Alienist sorozatot: egy észak-pesti területre épített hatalmas díszlet alakította az 1890-es New Yorkot. A thrillersorozat Caleb Carr regénye alapján készül, egy kriminálpszichológust állít a középpontba, akinek segítségével elkapják a nagyváros egyik első sorozatgyilkosát. A megrendelő a TNT, a gyártó a Paramount Television and Digital Entertainment.

A második évad is forog, pár jelenetet a Nemzeti Múzeumban vesznek fel. „A Múzeumban The Alienist sorozat forgatása zajlik. 2019. június 27-én, csütörtökön a Múzeum a Bródy Sándur utca felőli kapun lesz megközelíthető 11:00 és 13:00 között. A forgatás miatt a Magyarország története I. rész című állandó kiállításunk június 27-én, csütörtökön 12 órától zárva tart. A Magyarország története II. részt ezen a napon a kiállítás kijárata felől lehet megközelíteni. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!" – olvasható a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján.


A sorozat kapott egy Golden Globe-díjat, és az Art Directors Guild is elismerte.

Forrás: origo.hu

Címkék: sorozat, téve, The Alienist

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 15. 17:45, hétfő | Belföld

Az egyik budapesti templomban már bankkártyával fizethetsz perselypénzt

Július elején állt munkába a Mária utcai Jézus Szíve Jezsuita Templomban az ország első virtuális perselye – írta közleményében a jezsuiták magyarországi rendtartománya.

2019. Július 15. 17:06, hétfő | Belföld

Némileg csökkent a rádióhallgatók száma

Egy év alatt öt százalékponttal csökkent Magyarországon azoknak a száma, akik szinte mindennap hallgatnak rádiót - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felméréséből.

2019. Július 15. 16:04, hétfő | Belföld

Több mint 100 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás

Ezen a héten több mint 100 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás, az ország 418 településén, valamint négy Budapesti kerületben

2019. Július 15. 15:36, hétfő | Belföld

Brutális késelés Szarvason

A 35 éves férfi már a támadás előtt is más számlájára ivott. Aztán amikor az ismerős elment, tovább akart ingyen inni, az ő számlájára. Amikor nem kapott italt, tombolni kezdett.