Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 25. 18:19, kedd | Belföld

Budapesten forgatják egy híres amerikai sorozat második évadát is

Budapesten forgatják egy híres amerikai sorozat második évadát is

Az Alienist folytatásában, ha odafigyelünk, felfedezhetjük a Magyar Nemzeti Múzeum termeit is.

2017-ben Magyarországon kezdték forgatni a Tha Alienist sorozatot: egy észak-pesti területre épített hatalmas díszlet alakította az 1890-es New Yorkot. A thrillersorozat Caleb Carr regénye alapján készül, egy kriminálpszichológust állít a középpontba, akinek segítségével elkapják a nagyváros egyik első sorozatgyilkosát. A megrendelő a TNT, a gyártó a Paramount Television and Digital Entertainment.

A második évad is forog, pár jelenetet a Nemzeti Múzeumban vesznek fel. „A Múzeumban The Alienist sorozat forgatása zajlik. 2019. június 27-én, csütörtökön a Múzeum a Bródy Sándur utca felőli kapun lesz megközelíthető 11:00 és 13:00 között. A forgatás miatt a Magyarország története I. rész című állandó kiállításunk június 27-én, csütörtökön 12 órától zárva tart. A Magyarország története II. részt ezen a napon a kiállítás kijárata felől lehet megközelíteni. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!" – olvasható a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján.


A sorozat kapott egy Golden Globe-díjat, és az Art Directors Guild is elismerte.

Forrás: origo.hu

Címkék: sorozat, téve, The Alienist

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -