Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2019. Augusztus 08. 10:20, csütörtök | Külföld

Budapestről kapta a nevét egy lakosztály az Orient Expresszen

Budapestről kapta a nevét egy lakosztály az Orient Expresszen

Mozgalmas élete van a vonatok királyának – akkor is, ha éppen nem Agatha Christie kedvenc kis belgája, Poirot mester nyomoz a ravasz gyilkosok után. A legendás Orient Expresszről azt mondják, hogy soha nem volt olyan elegáns, mint manapság.

A vonat három új, tágas lakosztályát újították fel a közelmúltban, méghozzá három patinás európai város szellemiségében.

Bécs, Prága és Budapest ihlette a most berendezett kocsikat.

„Ezek a városok kölcsönözték valaha Európának a romantikát és a csillogást, és jelképei maradnak mai napig a vasúti utazás aranykorának" - mondta Gary Franklin, aki a világ leghíresebb vonatának menedzselésével foglalkozik, mint az üzemeltető vállalat alelnöke.

A lakosztályok a különböző városok építési stílusát és színvilágát szimbolizálják. A bécsi lakosztály klasszikus hangulatú, és főleg arany- és smaragdzöld színekben pompázik, a prágai főleg vöröses barna és arany színű, sok a mozaikminta és a kézzel hímzett párna. A budapesti lakosztályt a gótikus és az oszmán építészet motívumai ihlették, bizonyára a török kori történelmi emlékek miatt.

Mint a korábbi lakosztályok – amelyek Velence, Isztambul és Párizs jegyében születtek – ezek is saját zuhanyzóval, dupla ággyal, saját nappalival és padlófűtéssel rendelkeznek, az árban a korlátlan mennyiségű pezsgőfogyasztás és a 24 órás komornyikszolgálat is beletartozik.

De mindehhez vastagra tömött buksza vagy komoly hátterű bankkártya szükségeltetik: egy Londonból Velencébe érkező utazás a megszépült Orient Expresszen magyar pénzben több mint kétmillió forintba kerül a Travelandynews.com szerint.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Orient Express

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.