Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Június 25. 16:16, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési tábor Győrújbaráton

Bűnmegelőzési tábor Győrújbaráton

A középiskolások számára véget ért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett prevenciós tábor.

A megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2016. június 20-tól 24-ig szervezte meg a Bűnmegelőzési Tábor 2016 nevű rendezvénysorozatát. Az öt napos programon olyan megyei középiskolás fiatalok vehettek részt, akiket iskolájuk delegált, hogy a kortársi kapcsolataikat pozitívan befolyásolják. A táborszervezők a program összeállításánál kiemelt figyelmet fordítottak a gyakorlati ismeretek és tapasztalatok elsajátítására is.

Az eltelt egy hét alatt a táborlakókkal megismertették a rendőrség helyszínelő munkáját, fegyvertechnikai bemutatón láthatták a rendőrségi lőfegyvereket.

Érdekes önismereti foglalkozást tartottak, melyen részt vett a rendőrség pszichológusa is. Kirándulást szerveztek a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba mely során, kenutúrán és környezetvédelmi vetélkedőn vehettek részt, hiszen a környezetvédelem legalább olyan fontos részét képezi mindennapjainknak, mint a bűnmegelőzés.

A programokon a középiskolások a kábítószerek emberi szervezetre és személyiségre káros hatásait megtörtént eseteken keresztül ismerhették meg. A bemutatókon megtapasztalták a táborozók, hogy a bűnözők elfogása érdekében mindent megtesz a rendőrség.


A bűnmegelőzési táborban képviselték magukat a társszervek. Így például látványos bemutatót tartottak a Katasztrófavédelem munkatársai és az Országos Mentőszolgálat is bemutatta a táborozóknak az alapvető elsősegély-nyújtási feladatokat és teendőket.

A bűnmegelőzéssel kapcsolatos mindennapi életet érintő fontos kérdések mellett természetesen a jókedv és a vidámság sem hiányozhatott a táborozók életéből. Esténként tábortűz, langallósütés és szituációs játékok előadása erősítette a közösségi életet.
Az öt napos tábor alatt a fiatalok sok új ismerettel és tapasztalattal gazdagodhattak, ezért a szervezők méltán lehetnek büszkék munkájukra. A célkitűzéseiket elérték, mert a táborlakók a megszerzett tudást és ismereteket a kortársi kapcsolataiknak át tudják adni, ezzel szolgálva és erősítve a bűnmegelőzési célokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.