Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Március 21. 07:17, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Büntetőből szerzett góllal tudta megverni a sereghajtó DVTK-t a Győri ETO

Büntetőből szerzett góllal tudta megverni a sereghajtó DVTK-t a Győri ETO

A Soproni Liga 19. fordulójában a DVTK otthonába látogatott a Győri ETO. A vendégek kezdték jobban a találkozót, ám később magukra találtak a hazaiak. A szünet előtt aztán J&#

Tornyi Barnabás legényei nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a tavaszi szezon első három mérkőzésén megmérkőztek a Debrecennel, a Videotonnal és az jpesttel. A sorban következő ellenfél is igen előkelő pozíciót foglal el a táblázaton, Pintér Attila csapata ugyanis jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban - nem ígérkezett tehát könnyűnek a mérkőzés a hazaiak számára.

Jobban kezdték a találkozót a vendégek. Előbb a 3. percben szögletet követően Józsi György tudott tisztán lőni 16 méterről, ám pechjére pont csapattársát, Alekszidzét találta telibe, majd három perccel később ismét e két játékos volt a főszereplő. Előbbi emelte oda a labdát csatártársa elé, aki 14 méterről kapásból az oldalhálóba bombázott.

Aztán magukra találtak a hazaiak, és többször is tesztelték a győri védelmet. Előbb Brnovics pörgetése után Sztevanovics szedte fel a labdát Balajti elől, majd utóbbi játékos labdaszerzését követően Roszel tüzelt 17 méterről, kaput azonban nem talált.

A kezdeti jó iram aztán a 20. perc környékén alábbhagyott, teljesen leült a játék. Egyik kapu előterében sem alakult ki helyzet. A hazaiak nem tudtak mit kezdeni a labdával, elképzelés nélkül futkároztak a pályán, nem okozva semmi gondot a Győr védőinek, illetve kapusának.

Amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlen állással vonulnak szünetre a csapatok, akkor Tokody Tibor gondolt egyet, és remek labdával indította Babicsot, aki egyedül törhetett kapura, ám a kirontó Malinauskas elgázolta a Győr játékosát. Andó-Szabó játékvezető büntetőt ítélt, a hazaiak kapusa pedig sárgát kapott. Józsi György állt a labda mögé, és ballal a kapu bal oldalába lőtt. Ezzel a 45. percben megszerezte a vezetést az ETO (0-1).

A fordulást követően sem sokat változott a játék képe, főleg a mezőnyben folyt a játék, és viszonylag kevesebb helyzetet lehetett feljegyezni. Mindkét szakvezető megpróbált cserékkel javítani csapata játékán.

A hazaiak legnagyobb egyenlítési lehetősége Lippai előtt adódott, aki szabadrúgásból, 23 méterről tekerte kapura a labdát, ami remekül szállt a bal felső sarok irányába, ám végül egy méterrel a léc fölött hagyta el a játékteret.

A mérkőzés végén a Győr már csak az egygólos előnyét próbálta megtartani, és nem törekedett támadások vezetésére, ennek az ellenszerét pedig nem találta a DVTK, így ismét vereséget szenvedett. A krónikához az is hozzátartozik, hogy a meccs végén Sztevanovics kétszer is sárgát kapott, mindkét esetben időhúzásért, ezért kiállította a játékvezető. Helyét a kapuban Alekszidze foglalta el az utolsó percekre. A mérkőzés végeredménye 0-1 lett.

SOPRONI LIGA 19.FORDUL
Diósgyőri VTK-Győri ETO FC 0-1 (Józsi 45. -11-esből)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.