Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2023. Február 23. 08:30, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Büntetőfékezett az autópályán, videó felvétel alapján indított eljárást az ügyészség

Büntetőfékezett az autópályán, videó felvétel alapján indított eljárást az ügyészség

30 km/órával lassított le 2 másodperc alatt azért, hogy megleckéztesse a mögötte jövőt - az Egri Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt a hatvan év körüli férfi ellen.

A vád szerint a sértett az M3-as autópályán utolért egy teherautót, amit meg akart előzni. A vádlott a megengedett sebességet túllépve haladt a belső sávban, amikor a sértett megkezdte előtte az előzést. A vádlott ekkor néhány méterre megközelítette a nála lassabban haladó sértettet és villogott rá. Az előzés befejezése után a másik sofőr visszatért a külső sávba, a vádlott pedig 160 km/órára felgyorsított és folytatta az útját.

A sértett gyorsítani kezdett, utolérte a vádlottat, és megközelítette úgy, hogy a követési távolság szabályait nem tartotta be. A vádlott ekkor azért, hogy a másik sofőrt megleckéztesse, hirtelen, 2 másodpercen keresztül fékezni kezdett. A büntetőfékezés során a vádlott sebessége a korábbi kb. 159,3 km/óráról 129,6 km/órára csökkent.

A sértett vészfékezéssel el tudta kerülni az ütközést, azonban a két jármű között csak kb. 2-2,5 méter távolság volt.

A járási ügyészség a közúti közlekedésben résztvevőkre különösen veszélyes, és az utóbbi időben elszaporodott cselekmény miatt – az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben – felfüggesztett szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

A nyomozó hatóság az eset során felmerült egyéb KRESZ szabályszegések miatt mind a vádlottal, mind a sértettel szemben szabálysértési feljelentést tett.
A cselekményt a sértett fedélzeti kamerája rögzítette.

Címkék: büntetőfékezés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Belföld

Energiaügyi Minisztérium: korlátozó intézkedések nélkül is csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap.