Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Június 13. 14:41, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Button az utolsó körig küzdött, és végül legyőzte Vettelt

Button az utolsó körig küzdött, és végül legyőzte Vettelt

Az utóbbi versenyek drámáját is lehet űberelni: a Barcelonában és Monte-Carlóban a riválisok nyomásának elképesztő higgadtsággal ellenálló Sebastian Vettel a Kanadai Nagydíjon az utolsó körben hibázott, és ezzel a rá hatalmas nyomás

Megérte kivárni a Kanadai Nagydíj több mint kétórás esőszünet utáni újraindítását, és a magyar idő szerint 23 óra utáni célba érést: fantasztikus versenyt futott Montrealban a Formula–1-es mezőny, és az a pilóta nyert, aki közben többször is elveszítette a lehetőséget a győzelemre, mégis visszaküzdötte magát.

Jenson Button a futam 41. körében, a biztonsági időszakot követő újrainduláskor még a 21. helyen haladt, utolsóként azok között, akik még versenyben voltak. A három addigi kiesőből kettő vele ütközött össze: Lewis Hamilton még a verseny elején a célegyenesben, Fernando Alonso a hosszú szünet után az egyik sikánban csúszott a falnak, miután összeért autója Buttonéval.

A 2009-es világbajnok az első eset után, a biztonsági autós időszak alatti gyorshajtás miatt boxutcai áthajtásos büntetést kapott, a Ferrarival történt ütközését követően defekt miatt visszaesett a mezőny végére. Ám a pálya száradásával intermediate, majd sima felületű gumikra is a legjobb ütemben váltott, ahogy tőle megszokhattuk. Feljött a negyedik helyre a Sebastian Vettel, Michael Schumacher, Mark Webber trió mögé, és Nick Heidfeld kicsúszása után újabb biztonsági időszak segített neki abban, hogy az időhátránya is eltűnjön.

Az utolsó nyolc körre újrainduló hajrában Webbert hibája után, Schumachert a DRS-nek köszönhetően előzte meg. Az utolsó körre feljött Vettel nyakára, és a célegyenes előtti hosszú egyenesben készülhetett az előzésre, de nem kellett ezt tennie, mert Vettel a 3-as kanyarban kisodródott a pályáról, és csak Button mögé tudott visszajönni.

Fantasztikus győzelmet aratott, Vettel pedig második lett a Schumit a hajrában megelőző Webber előtt.

Alonso és Hamilton kiesésével Vettel fő riválisaival szemben tovább növelte előnyét, Button pedig feljött a pontverseny 2. helyére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.