Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Június 28. 19:00, péntek | Helyi
Forrás: Warga Krisztina

ByeAlex megmutatta a kedvesét Győrben - Interjú

ByeAlex megmutatta a kedvesét Győrben - Interjú

ByeAlex csütörtökön először koncertezett Győrben. A SzínHely – kultúrpince teraszán megrendezett koncertre egyaránt érkeztek fiatalok, idősek, akik a Kedvesem című szám felcsendülésekor már székükből felállva tapsoltak.

Hogy érezted magad a győri koncerten, jobban szeretsz kisebb rendezvényeken fellépni vagy inkább fesztiválokon?
Nem tudtam, hogy ilyen pici lesz a hely, ha tudtam volna, akkor egy igazán kellemes akusztikus szettel jövünk. Nekem nagyon sokan jót mondtak Győrről, úgyhogy biztosan körül fogunk nézni, ez a város tök jó, szívesen jövök ide a jövőben is.

Nekem kicsit rövid volt a koncert, még szívesen hallgattalak volna Titeket…
Igazából ez úgy van, hogy a hely megmondja, mit szeretne, mennyi dalt, és akkor azt hozzuk. Az EFOTT-ra, ami a következő fellépés lesz, kétszer ennyit kell játszanunk. Ezért lesznek feldolgozások is, többek között egy Charlie dal és Justin Timberlake. Amellett, hogy nagyon szeretem ezeket a számokat, elütnek egymástól és ez jó. De az EFOTT-ra készülünk egy dallal is.
Gratulálok az Eurovíziós Dalfesztiválhoz, kipihented már, feldolgoztad?
Feldolgoztam, de nem tudom azt mondani, hogy kipihentem, mindennap fáradtan ébredek, mindennap fáradtnak érzem magam és olyannak, mint akinek nincs elég ereje. Jelenleg közel sincs annyi erőm, mint régen, remélem ez idővel változni fog.

Most forgattátok Nekemte című számotokhoz a videoklipet, mennyire áll közel hozzád ez a fajta „szereplés”?
Ezen a forgatáson jobban éreztem már magam, mint az előzőkön, már én is jobban tudtam milyen egy forgatás, ez most már a negyedik volt. De annyira nem szeretem a klipforgatást, mert a végeredmény három perc, viszont két napig forgattunk és mindig helyt kell állni. Újra és újra eljátszani egy-egy jeleneteket, azért ez nagyon fárasztó.

A Nekemte című szám eltér az eddigi ismert számaitoktól, ezt a vonalát fogjátok követni a jövőben?
Én nem követek semmilyen vonalat, azt csinálom, ami eszembe jut, viszont az biztos, hogy a ByeAlex produkció a jövőben egy tökösebb produkció lesz és ez az új dal pont olyan, hogy szét lehet vele verni a színpadot.

Említetted, hogy a színpadi jelenléteden még javítani kéne, el tudod képzelni, hogy ebből az lesz, hogy te őrjöngsz és ugrálsz a színpadon?
Most már azért alapvetően tudom, hogy mi az én stílusom, hogy miért van az, hogy én ezt csinálom amit, és ha én így érzem, hogy ezt kell csinálnom, akkor 20 év múlva is így lépek fel. De azért már egy nagyobb fesztiválon sokkal merészebb vagyok. Inkább azzal vagyok merész, ha elmegyek fellépni, merek hozzászólni az emberekhez, beszélgetni velük, akár pimaszságot mondani, hogyha úgy látom, fel kell rázni a közönséget. Volt olyan koncert, ahova beültek a hátsó sorba, az árnyékba az emberek, mondtam, hogy nincs azaz isten, hogy onnan nem jönnek előre. Többiek azt mondták, hogy nem gondolták volna, hogy előre tudom őket hívni, de sikerült. Ha elsütsz, egy poént elkezdik máshogy érezni magukat. Attól függetlenül, amit közvetítenek rólam az utóbbi időben, én egy vicces fazon vagyok, annak ellenére, hogy én nem élem meg viccként az életemet.

Azért rendesen kapsz hideget, meleget, mi a trükköd, hogy viseled el?
Ezt csak úgy lehet, hogy vagy bosszant, vagy ignorálod. Vannak olyan történések, amiket nem lehet ignorálni, mert ha úgy érzem, erre reagálni kell, akkor én reagálni fogok.

Mint a Matolcsy György által kapott kitüntetéseddel kapcsolatban ért támadások?
Igen, mert úgy gondoltam, hogy ne legyenek már ennyire szélsőségesek az emberek. Hogy ebben is azt kell látni, hogy amit ők látni akarnak, hogy mindenáron hasonlítani akarnak egy előadót politikával, én úgy éreztem, hogy emellett ki kell állnom pár mondattal.

Tudtad így élvezni az értékét?
Nekem mindegy, én nem vártam semmit, csak leírtam mit gondolok. Szerintem teljesen normális dolog, hogyha valaki elér egy nagy eredmény, akkor ezt valahogy elismerik. De ha nem én kapom meg, akkor megkapja más, mert úgy tudom, hogy évente néhányat ki kell osztani.

Melyik a kedvenc ByeAlex számod?
Én a Messziről című számot a Nekemte és az Elvisz című számot szeretem játszani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.