Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2010. Március 28. 07:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Cozma-gyilkosság: hárman visszakerültek a börtönbe

Cozma-gyilkosság: hárman visszakerültek a börtönbe

Újra rács mögött a Cozma-ügy nemrég előzetesből kiengedett gyanúsítottjai közül három. Egy enyingi és két pécsi gyanúsítottat szombat reggel szállították vissza a megfelelő büntetés-végrehajtási intézményekbe. Az öt gyanúsít

Mint ismert, összesen 5 ember szabadult ki a Cozma-ügy gyanúsítottai közül március 19-én, mindannyiukat csoportos garázdaság miatt helyezték előzetes letartóztatásba korábban. Egyikük sem vett részt közvetlenül a gyilkosságban. Három Fejér megyei - enyingi - és két pécsi férfi van köztük. Az enyingiek és az egyik pécsi ellen lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, a másik pécsi férfi házi őrizetbe került.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy egy enyingi és a két pécsi gyanúsított szombaton reggel került vissza az előzetesbe, az ügyészség fellebbezése és a bíróság másodfokú döntése alapján.

A Cozma-ügyben a gyilkosság után majdnem egy évvel, 2010. február elején zárták le a nyomozást. A sportoló meggyilkolásának körülményeit vizsgálva egy 25 fős társaságot gyanúsítottak meg különböző bűncselekményekkel. A rendőrök szerint Cozma megölésében közvetve 3 ember vett részt, közülük R. Sándor volt az, aki leszúrta a sportolót egy késsel. 15 ember került előzetesbe, közülük engedtek ki ötöt pénteken.

A gyanúsítotti kör tagjai korában összesen 53 alkalommal álltak bíróság előtt a legkülönbözőbb bűncselekmények elkövetése miatt. A majdnem 70 millió forintos bűnügyi költséggel járó nyomozásban 13 ezer oldalas iratanyag született, több mint 700 tanút kellett kihallgatni, 60 szakértői vélemény és 340 bűnjel lefoglalása segíti a bizonyítást. A három fő gyanúsított vagyonát zárolták.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 16:00, hétfő | Kék hírek

Közel 23 millió forintnyi csempészcigivel fogták el őket

A kölcsei rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közösen fogták el a csempészettel összefüggésbe hozható két férfit.

2021. Szeptember 27. 11:01, hétfő | Kék hírek

Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1314 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Szeptember 27. 07:00, hétfő | Kék hírek

Kötözködött, majd orrtörésig fajult a vita

A garázdaság Kaposmérőben egy nyilvános rendezvényen történt a hétvégén.

2021. Szeptember 26. 17:09, vasárnap | Kék hírek

Nem jutott messzire a lopott autóval

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a fiatalnak az ügyében, aki egy autót lopott el Mohácson.