Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Szeptember 14. 07:33, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Cozma-gyilkosság: Raffael nem emlékszik és tagad

Cozma-gyilkosság: Raffael nem emlékszik és tagad

Raffael Sándor nem tett vallomást hétfőn a Veszprém Megyei Bíróságon tárgyalt Cozma-per során. Az ügy elsőrendű vádlottja fenntartotta a rendőrségen tett vallomását, mely során tagadta bűnösségét és azt, hogy ő szúrta volna meg M

 

Raffael Sándor korábbi vallomásait Németh Balázs bíró idézte. Eszerint Raffael Sándor a fejét ért ütés miatt nem emlékszik pontosan az eseményekre. Azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, nem szúrta meg Marian Cozma kézilabdázót és kés sem volt nála a gyilkosság éjszakáján.

 

Raffael Sándor kihallgatása után szünetet rendelt el a bíró, délután egy órakor a másod- és harmadrendű vádlottak kihallgatásával folytatódik a tárgyalás.

 

Hétfőn az emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, bűnpártolással vádoltak pere kezdődött a Veszprém Megyei Bíróságon. Összesen heten állnak a bíróság előtt, köztük az emberöléssel vádolt Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván.

 

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a Cozma-ügy tárgyalására. A Cozma-ügyben garázdaság miatt 25 ember állt már bíróság előtt, az ezzel kapcsolatos tárgyalások már június közepén megkezdődtek és októberben 11-én folyatódnak majd.

 

2009. február 8-án Veszprém belvárosában, egy lokál előtt halálos késszúrás érte a város kézilabdaklubjának beállósát, Marian Cozmát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is.

 

Németh sem vallott

 

Raffael Sándorhoz hasonlóan a Cozma-gyilkosság másodrendű vádlottja, Németh Győző sem tett vallomást a Veszprém Megyei Bíróságon.

 

(hírTV, FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.