Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 09. 07:39, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Cozma-gyilkosság: többen is 20 évet kaphatnak

Cozma-gyilkosság: többen is 20 évet kaphatnak

A Cozma-gyilkosság több gyanúsítottjánál is 20 éves letöltendő büntetést fog javasolni az ügyészség – tudatta Fejes Péter Veszprém megyei főügyész. A vizsgálat egyébként csaknem egy éve tart Marian Cozma kézilabdázó meggyilkol

Megközelíti a 70 millió forintot a Cozma-ügy csaknem egy éve tartó nyomozásának költsége, csak a DNS-, vagyis a hemogenetikai vizsgálat több mint 60 millió forintba került. A veszprémi főügyészség egyébként 10 hónapot várt a Bűnügyi Szakértői Kutató Intézet szakértői véleményére, ezért 200 ezer forintos bírságot róttak ki. Az intézet egyébként 249 bűnjelet vizsgált meg, a szakvélemény pedig csaknem 56 oldalas. A jelentés elemzése még tart, az alapján lehet majd eldönteni, hogy szükség van-e további bizonyításokra vagy vizsgálatokra. Fejes Péter szerint az eredmények jelentősen megerősítették azt a tényállást, amelyet a vizsgálat közben felállítottak, az egyes érintettek tettét viszont nem súlyosbítja.

Az ügynek jelenleg 27 gyanúsítottja van, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban. Három ember ellen emberölés a gyanú, a többieket társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel vagy maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel és csoportos garázdasággal gyanúsítanak. Szó van még ezen kívül kitartottságról, magánokirat-hamisításról és bűnpártolásról is.

Emberölés miatt egyébként a legmagasabb kiszabható büntetés 15 év. Többeknél úgynevezett halmazati bűncselekményről lehet beszélni, ilyenkor a kiszabott legmagasabb büntetés felével lehet megtoldani a letöltendő éveket. A büntetés viszont így is legfeljebb 20 évre emelhető. Több gyanúsított esetében így 20 éves letöltendő szabadságvesztést fognak javasolni - mondta Fejes Péter.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.