Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2010. Január 09. 07:39, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Cozma-gyilkosság: többen is 20 évet kaphatnak

Cozma-gyilkosság: többen is 20 évet kaphatnak

A Cozma-gyilkosság több gyanúsítottjánál is 20 éves letöltendő büntetést fog javasolni az ügyészség – tudatta Fejes Péter Veszprém megyei főügyész. A vizsgálat egyébként csaknem egy éve tart Marian Cozma kézilabdázó meggyilkol

Megközelíti a 70 millió forintot a Cozma-ügy csaknem egy éve tartó nyomozásának költsége, csak a DNS-, vagyis a hemogenetikai vizsgálat több mint 60 millió forintba került. A veszprémi főügyészség egyébként 10 hónapot várt a Bűnügyi Szakértői Kutató Intézet szakértői véleményére, ezért 200 ezer forintos bírságot róttak ki. Az intézet egyébként 249 bűnjelet vizsgált meg, a szakvélemény pedig csaknem 56 oldalas. A jelentés elemzése még tart, az alapján lehet majd eldönteni, hogy szükség van-e további bizonyításokra vagy vizsgálatokra. Fejes Péter szerint az eredmények jelentősen megerősítették azt a tényállást, amelyet a vizsgálat közben felállítottak, az egyes érintettek tettét viszont nem súlyosbítja.

Az ügynek jelenleg 27 gyanúsítottja van, közülük 14-en vannak előzetes letartóztatásban. Három ember ellen emberölés a gyanú, a többieket társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel vagy maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel és csoportos garázdasággal gyanúsítanak. Szó van még ezen kívül kitartottságról, magánokirat-hamisításról és bűnpártolásról is.

Emberölés miatt egyébként a legmagasabb kiszabható büntetés 15 év. Többeknél úgynevezett halmazati bűncselekményről lehet beszélni, ilyenkor a kiszabott legmagasabb büntetés felével lehet megtoldani a letöltendő éveket. A büntetés viszont így is legfeljebb 20 évre emelhető. Több gyanúsított esetében így 20 éves letöltendő szabadságvesztést fognak javasolni - mondta Fejes Péter.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 07:03, kedd | Kék hírek

Több mint tízmilliót csaltak ki szájmaszkokat ígérve - VIDEÓ

Elfogtak egy csaló férfit és nőt a rendőrök a minap.

2020. Április 07. 06:23, kedd | Kék hírek

Letartóztatták a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját

Letartóztatta a fővárosban a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját a Budai Központi Kerületi Bíróság - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben hétfőn.

2020. Április 06. 12:52, hétfő | Kék hírek

Letartóztatása idején is igénybe vette az ápolási díjat

Vádat emeltek egy Csongrád megyei kistelepülésen élő férfival szemben, aki letartóztatása alatt is igénybe vette beteg gyermeke után az ápolási díjat - tájékoztatta a megyei főügyészség hétfőn az MTI-t.

2020. Április 06. 06:25, hétfő | Kék hírek

Újabb, szájmaszkokkal üzletelő csalót tartóztattak le

Csalás gyanúja miatt letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, de azokat a vételár átutalása után nem juttatta el a vevőknek