Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 16. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Cozma-per: az ötödrendű vádlott is hallotta, hogy „Csoki szúrt”?

Cozma-per: az ötödrendű vádlott is hallotta, hogy „Csoki szúrt”?

Nem tett vallomást szerdán a Cozma-ügy ötödrendű vádlottja a Veszprém Megyei Bíróságon. Csak annyit mondott, hogy nem ismeri el bűnösségét, bár igaz, hogy a szórakozóhelyen lévő dulakodásban részt vett és megrúgta Marian Cozmát.

 

Bihari Csaba fenntartotta a nyomozás során tett vallomását, amely során korábban elmondta: nem látta a gyilkosságot, amikor kiért a szórakozóhely elé, Cozma már a földön feküdt. Nem volt kés nála, Raffael Sándornál és Pál Gábornál azonban látott kést aznap este. A társaság egyik tagjától Bihari is hallotta azt a mondatot, hogy „Csoki szúrt".

 

Raffel élettársa semmiről sem tudott?

 

Raffael Sándor élettársa azt állítja, hogy semmit sem tudott a 2009. február 8-án történtekről. Gergely Péterné szerdai meghallgatásán azt mondta a Veszprém Megyei Bíróságon, hogy számára február 8-án vasárnap este derült ki, hogy mi történt, amikor elfogták őket Ausztriában. A nőt azzal vádolják, hogy Antalik Lászlóval közösen segítették Raffael Sándor és Németh Győző szökését az országból.

 

Az asszony azt mondta: a gyilkosság előtt összeveszett Raffaellel, a férfi ezután ment el otthonról, majd hajnali négy órakor sérülten ért haza, Németh Győzővel, aki zaklatott volt. A nő szerint Raffael vasárnap délelőtt azt mondta a lakásukon, hogy „nagyon nagy bajt csináltam". A nő azt mondta: nem tűnt fel neki, hogy ezután miért mennek külföldre, hiszen gyakran utaztak. Gergely Péterné szerint Raffael befolyásolható ember és nem kötekedő típus.

 

Az első-, másod- és harmadrendű vádlott sem tett vallomást

 

A nyári ítélkezési szünet után hétfőn folytatódott Veszprémben a Cozma -per. A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, azok, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád.

 

A hétfői tárgyaláson az első-, másod- és harmadrendű vádlott sem tett vallomást. Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván is fenntartotta azt, amit korábban mondott, tagadták, hogy bármi közük lett volna a gyilkossághoz.

 

A Cozma-ügy negyedrendű vádlottja kedden terhelő vallomást tett Raffael Sándorra. „Te jó ég, mit tettem" - ezt mondta Pál Gábor szerint Raffael Sándor február 8-án, miután megtudta, hogy meghalt Marian Cozma. Pál szerint Németh Győző már az emberölés éjszakáján a szórakozóhelyen azt mondta, hogy „Csoki szúrt".

 

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

 

(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.