Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 11. 08:22, szerda | Sport

Cristiano Ronaldo a Juventusban folytatja

Cristiano Ronaldo a Juventusban folytatja

A Real Madrid elfogadta a Juventus által kínált 105 millió eurót, Cristiano Ronaldo a következő idényben már a torinóiak mezét viseli majd.

A portugál, ötszörös aranylabdás kilenc év után hagyja el a Real Madridot, melynek színeiben összesen 451 gólt szerzett.

A Real Madrid hivatalos oldalán jelentette be, hogy eleget téve Cristiano Ronaldo akaratának, elengedi őt a Juventushoz. A madridiak kifejezték hálájukat a portugálnak, aki bebizonyította, hogy ő a világ legjobbja. A klub közleménye kitér rá, hogy a játékos összesen 16 trófeát nyert Madridban, köztük négy BL-trófeát és 438 meccsen 451 gólt szerzett.

„A Real Madrid mindig a játékos otthona lesz" – áll a közlemény végén.

A Real Madrid támadója világbajnoki nyolcaddöntőig jutott a portugál válogatottal, de Uruguay ellen már nem sikerült a továbbjutás. A kiesést követően röppentek fel újra a pletykák, hogy Cristiano Ronaldo el kívánja hagyni a Real Madridot.

A híresztelések viszonylag hamar realitássá váltak, az első pillanattól kezdve emlegetett Juventus végül megkötötte az év üzletét. A híradások szerint az olaszok 100-120 millió euró közötti összegért (a legtöbb helyen 105 millióról írnak) szerezték meg az ötszörös aranylabdást, akinek köszönhetően újabb sztárok igazolhatnak nem csak a Juventusba, de az olasz bajnokság többi csapatához is.

Ronaldo négy évre ír alá a Juventushoz, évi nettó 30 millió euró lesz a fizetése, ezzel elérte, amit akart, azaz egy szinten fog keresni Lionel Messivel és Nemyarral. Ha minden igaz, ezt nem a Juventus teremti elő egyedül, szponzorok is beszállnak a portugál fizetésébe, többek között a Fiat is beleteszi a maga részét.

A játékost várhatóan szombaton mutatják be a Juventus stadionjában.

Ronaldo 2009-ben, akkor világrekordot jelentő összegért igazolt a Manchester United csapatától Madridba, ahol két bajnoki címet, két Király-kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert.

Május 26-án a Bajnokok Ligáját megnyerte a Real Madrid, Cristiano Ronaldo már akkor meghökkentett mindenkit, mondván „jó volt Madridban focizni". A zsinórban harmadik BL-siker után még visszakozott, mondván, nem a legjobbkor került szóba az esetleges klubváltás.

Július elsején robbant a bomba, miszerint a játékos ügynöke, Jorge Mendes azon dolgozik, hogy összehozza az üzletet a Real és a Juventus között.

Július 3-án már a Marca is arról írt, hogy tartanak a tárgyalások a két klub között, hamarosan pedig már olasz újságok írtak arról, hogy sikerült megállapodni a játékossal, évi 30 millió fontos fizetésben, méghozzá szponzorok segítségével.

Július 9-én tette meg hivatalos ajánlatát a Juventus, amit kedden el is fogadott a Real Madrid.

Kedden a Juventus elnöke, Andrea Agnelli Görögországba repült, hogy a nyaraló Ronaldóval egyeztessen, majd nem sokkal később megtörtént a hivatalos bejelentés is.

Így írt búcsúlevelében:

"A Real Madridban és a spanyol fővárosban töltött évek talán életem legboldogabbjai voltak.

Csak óriási hálával és köszönettel tudok a klubra és a szurkolókra gondolni. Köszönöm mindenkinek a szeretetet, amit itt kaptam.

Úgy érzem, most jött el az ideje annak, hogy új fejezetet nyissak az életemben, ezért kértem a klubot, hogy fogadja el az értem tett ajánlatot. Tudom, mit éreztek, de kérek mindenkit, főleg a szurkolókat, hogy értsenek meg engem.

A szurkolók fantasztikusak voltak az elmúlt kilenc évben. Kilenc kivételes év volt, különleges érzés volt itt játszani, de ugyanakkor nagyon nehéz is volt, mert a Real Madridnál hatalmasak az elvárások, de tudom, hogy soha nem fogom elfelejteni, mennyire élveztem itt focizni."

Forrás: origo.hu

Képek: AFP/Yuri Kadobnov; AFP/Dani Pozo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.