Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2012. Január 13. 06:54, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Csak az Antarktisz közepén nem lett melegebb

Csak az Antarktisz közepén nem lett melegebb

Nem emelkedett az átlaghőmérséklet az elmúlt harminc évben a Neumayer III antarktiszi német kutatóállomáson, de ez nem jellemző a globális klímaváltozásra.

Közölte csütörtökön a bremerhaveni Alfred Wegener Sark- és Tengerkutató Intézet.

Az Atka-öbölben fekvő kutatóállomáson mínusz 16 Celsius-fok az éves átlaghőmérséklet. Mínusz 14,3 fokkal 1996 volt a „legmelegebb” év a kutatóállomáson, míg a hidegrekordot mínusz 17,8 fokkal a 2000-es év tartja – mondta el Gert König-Langlo, az obszervatórium tudományos vezetője.

A meteorológus hangsúlyozta, hogy az átlaghőmérséklet stabilitása csak az Antarktisz közepére jellemző, az Antarktiszi-félszigeten például 3 Celsius-fokig terjedő felmelegedés ment végbe. Hasonló melegedés figyelhető meg az Északi-sarkvidéken is – mondta a tudós.

Mivel a kutatóállomáson immár 30 évre visszamenőleg rendelkezésre állnak teljes körű meteorológiai adatok, a Neumayer III hivatalosan is a Meteorológiai Világszervezet (WMO) klímamegfigyelő állomása lett.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 22. 16:23, szombat | Belföld

Érdemes lenne bevezetni a kétlépcsős azonosítást az internetes csalások ellen

A kétlépcsős azonosítás (kétfaktoros autentikáció) jelenthet megoldást az internetes csalásokkal szemben - mondta Bársony Péter kiberszakértő szombaton az M1 csatornán.

2020. Február 22. 14:16, szombat | Belföld

Alig egy hét maradt a kgfb-díjak befizetésére

Alig egy hét maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére - figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

2020. Február 22. 11:08, szombat | Belföld

Elfogtak egy hackert, aki feltörte egy áruház weboldalát

A rendőrök elfogtak egy hackert, aki egy műszaki cikkeket forgalmazó áruház weboldalát törte fel és a megrendelt árukért nem fizetett - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2020. Február 22. 08:30, szombat | Belföld

Az adatokban rejlik az üzleti siker titka

Egész más felfogásban kell tanítani a statisztikát, mint eddig. Egyrészt meg kell szerettetni a tantárgyat a hallgatókkal, másrészt pótolni kell azokat a matematikai tudáshiányokat -