Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 22. 15:30, péntek | Belföld
Forrás: mti

Csak forralás után fogyasztható a vezetékes ivóvíz Orfűn

Csak forralás után fogyasztható a vezetékes ivóvíz Orfűn

Legkevesebb 15 perces forralás után alkalmas emberi fogyasztásra a vezetékes ivóvíz Orfűn

- tájékoztatta az 1080 lelkes baranyai település lakóit a vízszolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. csütörtöki keltezésű szórólapján, amelyet a település honlapján elektronikus formában is közzétettek.

A lapon az áll, hogy a vízellátó rendszer fertőtlenítése és ellenőrzése után ad értesítést a DRV korlátozás - visszavonásig érvényes - feloldásáról.

Füziné Kajdy Zita, Orfű független polgármestere pénteken az MTI-nek azt mondta: a község vízellátását biztosító Toplica-kút vize a mintegy tíz nappal ezelőtt nagy esőzés miatt opálossá, zavarossá vált.

A kötelező vízminőség-mérések egy összetevő vonatkozásában határérték-túllépést mutattak, az ÁNTSZ-vizsgálat jelenleg is folyamatban van - közölte.

A DRV lajtos kocsival is biztosítani fogja az ivóvízellátást a településen. A polgármester az ivóvízfogyasztással összefüggő megbetegedésről nem tud.

Címkék: csap, Orfű, víz, vezetékes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.