Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Március 08. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csak piaci nyomásra lesz IMF-hitel?

Csak piaci nyomásra lesz IMF-hitel?

Továbbra is megy a találgatás a Magyarország és az IMF, valamint az unió közötti megállapodásról.

Mint ismert, a magyar kormány illetékesei többször úgy nyilatkoztak, rajtuk nem múlik az egyezség. Szó volt arról is, hogy már márciusban elkezdődhetnek a tárgyalások, amelyek április végén záródhatnak le. Az időpontokról szélsőséges vélemények is napvilágot láttak – írja a Magyar Hírlap.

Németh Dávid az ING vezető elemzője azt mondta, a kormánynak nem érdemes várnia, bár látszik, ha kisebb a piaci nyomás, kevésbé peregnek az események a megállapodás körül. Az elemző szerint: csökkenteni kell az ország finanszírozási költségeit. Jó pár hónapig elég lehet még az állam pénze, főként, ha ide számoljuk a Mol-részvények lehetséges értékesítését. Ebből több százmilliárd folyhat be, és számolni lehet még valamennyivel a magánnyugdíjpénztárak porfóliójából. Ezzel együtt Németh Dávid szerint rosszabb lehet a kormány alkupozíciója, ha minden tartalékát felégeti a tárgyalásokig. Londoni elemzők szerint a harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).