Városlista
2023. november 28, kedd - Stefánia

Hírek

2012. Március 08. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Csak piaci nyomásra lesz IMF-hitel?

Csak piaci nyomásra lesz IMF-hitel?

Továbbra is megy a találgatás a Magyarország és az IMF, valamint az unió közötti megállapodásról.

Mint ismert, a magyar kormány illetékesei többször úgy nyilatkoztak, rajtuk nem múlik az egyezség. Szó volt arról is, hogy már márciusban elkezdődhetnek a tárgyalások, amelyek április végén záródhatnak le. Az időpontokról szélsőséges vélemények is napvilágot láttak – írja a Magyar Hírlap.

Németh Dávid az ING vezető elemzője azt mondta, a kormánynak nem érdemes várnia, bár látszik, ha kisebb a piaci nyomás, kevésbé peregnek az események a megállapodás körül. Az elemző szerint: csökkenteni kell az ország finanszírozási költségeit. Jó pár hónapig elég lehet még az állam pénze, főként, ha ide számoljuk a Mol-részvények lehetséges értékesítését. Ebből több százmilliárd folyhat be, és számolni lehet még valamennyivel a magánnyugdíjpénztárak porfóliójából. Ezzel együtt Németh Dávid szerint rosszabb lehet a kormány alkupozíciója, ha minden tartalékát felégeti a tárgyalásokig. Londoni elemzők szerint a harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az együttműködés Kínával nem kockázat, hanem hatalmas lehetőség

Az együttműködés Kínával nem veszélyt, hanem hatalmas lehetőséget jelent az Európai Unió számára, a kockázat éppen az, ha valaki el akarja vágni ezeket a kötelékeket

2023. November 27. 14:23, hétfő | Belföld

Intenzív havazás várható az ország északi és északkeleti területein

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommu

2023. November 27. 14:17, hétfő | Belföld

Vádat emeltek egy rosszullétével halálos balesetet okozó nő ellen

Vádat emeltek egy nagykanizsai nő ellen, aki a cukorbetegségének ismert tünetei ellenére autóba ült, de rosszulléte miatt halálos balesetet okozott - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2023. November 27. 14:15, hétfő | Belföld

Pénteken zárul az év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány

Néhány napja maradt 850 ezer gépjármű, köztük csaknem 450 ezer személygépkocsi üzembentartójának arra, hogy eldöntse, lecseréli-e év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb).