Városlista
2021. október 21, csütörtök - Orsolya

Hírek

2012. Május 22. 10:25, kedd | Helyi
Forrás: Győr24/idokep.hu

Csak többnapos esőzés moshatná ki a polleneket a levegőből

Csak többnapos esőzés moshatná ki a polleneket a levegőből

Az elmúlt hét száraz és meleg időjárása kedvező hatással volt a növények virágpora, az allergiát okozó pollenek terjedésére, csak többnapos esőzés tisztíthatná meg a levegőt.

Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársának tájékoztatása szerint egy mediterrán ciklon közeledik a Kárpát-medencéhez, amely kedden, szerdán megérkezik. Ennek hatására sokfelé várható eső, sőt zápor, zivatar, néhol pedig felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, amely kimoshatja a levegőből a polleneket – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat és az Országos Környezetegészségügyi Intézet.

Ha ezen a héten hosszú, kitartó esőzés kezdődne, ez jelentősen mérsékelné a levegő pollenkoncentrációját, ám egy-egy zápor csak ideiglenesen, néhány órára csökkenti a pollentartalmat.

Páldy Anna főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy ha az allergiások egy nagy nyári vihar után kirándulni indulnak, asztmás rohamot kaphatnak.

Hozzátette: az elmúlt héten elsősorban a fenyőfélék virágoztak, és elkezdődött a pázsitfűfélék virágzása is. A legtöbb embernek pedig éppen a fűfélék pollenszórása jelent gondot. Páldy Anna hangsúlyozta: a jelenlegi melegedő idő kedvez a fűfélék növekedésének, míg a nagy mennyiségű csapadék lelassítja fejlődésüket.

Az elmúlt héten tüneteket okozó mennyiségben regisztrálták a pázsitfűfélék, az eperfafélék, a tölgy, a kőris, a platán, a nyír, az allergén gombák pollenkoncentrációját – derül ki az időkép.hu meteorológiai weboldal tájékoztatójából.

Címkék: allergia, pollenszezon

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.