Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2010. Január 11. 06:31, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Csak üres ígéreteket kapott a cégcsoport

Csak üres ígéreteket kapott a cégcsoport

December óta folyamatos az elbocsátás a Bácsalmási Agráripari Zrt.-nél. A valamikori 700 főből már csak 100-an dolgoznak a cégcsoportnál. A térség legnagyobb foglalkoztatójaként többször kértek állami támogatást a munkahelyek megtart

A Bácsalmási Agráripari Zrt.-ben egykor 12 ezer sertést tenyésztettek, ez a szám most alig haladja meg a 700-at. A dolgozók száma is folyamatosan csökken, a cégcsoport pár évvel ezelőtt Bácsalmástól Bábolnáig 700 embert foglalkoztatott, ebből ma már csak 100-an dolgoznak.

A térség egyik legnagyobb foglalkoztatója többször kért kormányzati segítséget, de csak ígéreteket kapott. Bácsalmás körzetében az emberek közel negyede van munka nélkül.

Pál László, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ kirendeltségi vezetője szerint a hazai élelmiszeripari cégek azonnali kormányzati segítség nélkül elveszítik versenyképességüket az olcsó élelmiszereket gyártó külföldi cégekkel szemben. A hazai sertésállomány folyamatosan csökken, a húsipari értékesítés pedig egy év alatt 10 százalékkal esett vissza.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 19. 15:29, szombat | Belföld

Jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát

Jogosítványhoz és biztosításhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát - mondta Szatmári-Margitai Gergely jogi szakértő szombaton az M1 csatornán.

2019. Október 19. 12:24, szombat | Belföld

Kábítószerért vehettek szavazatot Szentpéterúron

Feljelentést kezdeményez a Zala Megyei Területi Választási Bizottság (ZMTVB), mert tanúvallomások szerint Szentpéterúron \"füves cigarettát\" kínáltak, illetve adhattak szavazatokért cserébe múlt vasárnap.

2019. Október 19. 08:16, szombat | Belföld

Jelentősen javult a ferihegyi repülőtér megítélése

Jelentősen javult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megítélése az utasok körében a nyári időszakban végzett felmérés szerint - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.

2019. Október 19. 06:07, szombat | Belföld

Vélhetően magyar vonatkozású régészeti leletek kerültek elő a Kaukázus vidékén

Valószínűleg a keleti magyar őstörténelemhez kapcsolható sírokat tárt fel egy magyar és orosz régészekből álló kutatócsoport Oroszországban,