Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2010. Január 11. 06:31, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Csak üres ígéreteket kapott a cégcsoport

Csak üres ígéreteket kapott a cégcsoport

December óta folyamatos az elbocsátás a Bácsalmási Agráripari Zrt.-nél. A valamikori 700 főből már csak 100-an dolgoznak a cégcsoportnál. A térség legnagyobb foglalkoztatójaként többször kértek állami támogatást a munkahelyek megtart

A Bácsalmási Agráripari Zrt.-ben egykor 12 ezer sertést tenyésztettek, ez a szám most alig haladja meg a 700-at. A dolgozók száma is folyamatosan csökken, a cégcsoport pár évvel ezelőtt Bácsalmástól Bábolnáig 700 embert foglalkoztatott, ebből ma már csak 100-an dolgoznak.

A térség egyik legnagyobb foglalkoztatója többször kért kormányzati segítséget, de csak ígéreteket kapott. Bácsalmás körzetében az emberek közel negyede van munka nélkül.

Pál László, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ kirendeltségi vezetője szerint a hazai élelmiszeripari cégek azonnali kormányzati segítség nélkül elveszítik versenyképességüket az olcsó élelmiszereket gyártó külföldi cégekkel szemben. A hazai sertésállomány folyamatosan csökken, a húsipari értékesítés pedig egy év alatt 10 százalékkal esett vissza.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 19. 16:35, péntek | Belföld

Több utcában is változik az elsőbbségadás szabálya Budapesten

Jövő hétfőn megváltozik a főváros XIII. kerületében több utcában is az elsőbbségadás rendje.

2019. Július 19. 16:12, péntek | Belföld

Újabb rendőrségi razzia lesz a jövő héten az ország közútjain

Jövő hétfőtől vasárnapig tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek a rendőrök az ország közútjain - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

2019. Július 19. 16:02, péntek | Belföld

Betiltott egy étrendkiegészítőt a Nébih

Betiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását a Nébih, az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé. A hamisítás miatt feljelentést tesznek.

2019. Július 19. 14:02, péntek | Belföld

Milliárdos csalás miatt vádat emeltek Kecskeméten

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és pénzmosás miatt vádat emeltek egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, mert 2,1 milliárd forintnyi jogosulatlan támogatást szereztek meg.