Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2010. Február 11. 07:05, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Csaknem agyonverte a fiút, mert állítólag cigányozott

Csaknem agyonverte a fiút, mert állítólag cigányozott

Első fokon három és fél év börtönbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság azt a 19 éves fiút, aki tavaly csaknem agyonvert egy diákot egy kaposvári középiskola előtt – jelenti a HavariaPress.

A vádirat szerint az iskolai erőszak tavaly szeptemberben történt, a vádlott ugyanis zokon vette, hogy a 15 éves fiú állítólag sértegette a húgát, akivel osztálytársak voltak. A lány azt állította bátyjának, hogy a fiú zaklatta őt, illetve cigánynak nevezte, és meglökte a táskájával az iskola folyosóján. Az elkövető ezután döntött úgy, hogy megleckézteti a másik fiút, ezért az egyik reggelen elment az iskola elé, majd miután a húga megmutatta neki, kivel van baja, bement az iskolába és kirángatta a fiút az épület elé. Először csak fenyegette, de amikor a fiú úgy tett, mint aki félvállról veszi a fenyegetést, megdühödött és négy-öt nagy erejű ütést mért a sértett fejére és testére. A verést csak akkor hagyta abba, amikor a húga elráncigálta onnan.

A megvert fiúról kiderült, hogy az ütlegek miatt belső vérzése lett és szétroncsolódott a lépe, így a kaposvári kórházban életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. A bíróság megállapításai szerint orvosi ellátás nélkül akár a halála is bekövetkezhetett volna. A vádlottat a testület ez alapján három és fél év szabadságvesztésre ítélte, a döntés azonban a fellebbezések miatt még nem jogerős.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.