Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 15. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Csaknem félezer hallgató áll munkába a Hegyalja Fesztiválon

Csaknem félezer hallgató áll munkába a Hegyalja Fesztiválon

A magyar egyetemisták és főiskolások számára már nem csupán szórakozást jelent egy-egy fesztivál. Tanulni és szakmai gyakorlatot szerezni is lehet a koncertek között. Az egyik legmagasabb diákfoglakoztatást a Hegyalja Fesztivál éri el, a

 

Bukovinszky Béla, a fesztivál stratégiai marketing vezetője elmondta, hogy 1500 jelentkező közül választották ki azt az ötszáz főt, akik vendéglátás, kommunikáció, rendészet és technikai támogatás területeken dolgoznak majd. Ezen kívül jelentős az egyetemi és főiskolai sajtómunkások aktivitása. Összesen 38 egyetemi médium regisztrált a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület égisze alatt. A fesztiválkommunikációban a rendezvény előtt aktívan részt vevő diák médiumok a helyszínről is tudósíthatnak, így az ötszáz foglalkoztatott diák mellett csaknem száz diákújságíró is dolgozik majd idén Tokaj-Rakamazon. A Szent István Egyetem független rádiója, a LeszRádió évek óta a Hegyalja hivatalos rádiójaként ébreszti és szórakoztatja a fesztiválozókat. A sajtómunkában 26 print lap és 11 online egyetemi portál vesz rész - tudta meg az Edupress.


A Hegyalja fesztivál évek óta nagy hangsúlyt fektet az egyetemi és főiskolai jelenlétre. Hogy a lehetőségekről tájékoztassák a diákokat, a Fesztiválok Éve 2010 keretében idén is számos budapesti és vidéki helyszínre látogatott el a Hegyalja Roadshow, illetve a tanmenetbe illesztett Fesztiválkommunikáció és Fesztivál gazdaságtan című előadássorozat.



A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete is képviselteti magát


A zenei program mellett a fesztivál szellemi táplálékot és útmutatást is kínál a fiataloknak. A civil utca programjai között a "Lelkierő" Fiatalon a Fiatalokért Egyesület önkéntes hallgatói lelki problémák megoldásában segítenek kortársaiknak, míg a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete a fizikai problémák elkerülésére, illetve a fogamzásgátlás jelentőségére hívja el a fesztiválozók figyelmét. Emellett egészséggel kapcsolatos teszteket töltetnek ki, tanácsadást végeznek, vérnyomást és haskörfogatot mérnek. A végzősöknek és frissdiplomásoknak pedig érdemes ellátogatniuk a Frissdiplomas.hu sátrához, ahol csütörtöktől szombatig álláskereső kvízjátékkal és önéletrajztanácsadással várnak mindenkit.



Zöld Sátor és politikai elemzés a Hegyalján


A Hegyalja a környezetvédelem zászlós hajójaként a tíz éve történt tiszai ciánszennyeződés apropóján jött létre. A cián levonult, a Hegyalja megmaradt és nem felejtette az esetet, amit Magyarország egyik legnagyobb környezeti katasztrófájaként tartunk számon. Erről szól majd az idei installáció is a Zöld Sátorban, illetve a téma kapcsán az Országgyűlés fenntarthatósági bizottságának tagjai is igyekeznek válaszolni a környezetvédő fesztiválozók kínos kérdéseire is. Török Gábor a Hegyalján elemez: a nemrégiben webre települt politikai elemző azokat várja majd a Hegyalján, akik nem csak a zöld politikába, hanem általában a politikában mélyülnének el. Lesz még szó a zöld sátorban a génmanipulációról, a biomassza-dilemmáról, a képregény-kultúráról, a Nemzeti Kulturális Alapról és a PANKK programról is.



Zene a középpontban


A főszereplő természetesen a zene lesz a Hegyalja Fesztiválon. Motörhead, Groove Armada, Roots Manuva, Ektomorf, a Meshuggah, The Herbaliser, Goldie és még sokan mások gondoskodnak a nagyszerű koncertekről. A hazaiak közül a Budapest Bártól, a Csík Zenekaron, a Kispál és Kiscsillagon, a Quimbyn és a Belgán át egészen a Subscribe-ig, a The Kollin-ig vagy akár a The Idoru-ig mindenki ott lesz a fesztiválon. Jelen lesz továbbá Ákos, a Tátrai Band, valamint a finn Disco Ensemble.


(http://www.edupress.hu/)

 


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.