Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 01. 20:26, csütörtök | Helyi
Forrás: V-NOE

Családszervezetek ünneplik a Nagyszülők Világnapját

Családszervezetek ünneplik a Nagyszülők Világnapját

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) közös rendezvényt szervez a Nagyszülők Világnapjához kapcsolódóan.

A Nagyszülők Világnapját már a Föld számos országában (Pl.: Nagy Britannia, EgyesültÁllamok, Lengyelország, Olaszország, Ausztrália) megünneplik szeptember első vasárnapján.

Magyarországon a három családszervezet immár második alkalommal fog össze, hogy egy ünnepség keretében köszöntse a nagyszülőket és rávilágítson a családok életében betöltött fontos szerepükre. Hiszünk a nagyszülői segítség „házasságvédő szerepében” és abban, hogy a támogatásuk a kívánt gyerekek megszületéséhez is jelentős mértékben hozzájárul.

A világnap célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az idős emberek - köztük saját
nagyszüleik- megbecsülésének fontosságára, a generációk közti együttműködés jelentőségére.
Németh Szilvia, a Ficsak szóvivője kiemelte, a nagyszülők napján - az anyák, illetve az apák napjához hasonlóan - lehetőség nyílik arra, hogy a családtagok megköszönjék a nagyszülőknek a hétköznapokban nyújtott sok segítséget.


A Ficsak tervei között szerepel a "pótnagyi intézményének" a bevezetése, amelynek lényege, hogy a család nélküli idősek, illetve a nagyszülőktől távol élő családok egymásra találhatnának és segíthetnének egymásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense