Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Február 14. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csaló nyelviskoláktól óv a szakmai egyesület

Csaló nyelviskoláktól óv a szakmai egyesület

Csaló nyelviskolákra hívja fel a figyelmet a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, amely óva int a trükköző intézmények ügynökeitől, és azt mondja: a szerződések apró betűs részeit is gondosan át kell olvasni. A szövetség szigorítaná a

Az egyik nyelviskolai tanuló a Kossuth Rádiónak elmondta: évek óta vesz angol, illetve francia órákat; volt már dolga jó és kevésbé jó nyelviskolákkal. Utóbbiakban szerinte jellemző, hogy a tanárokat viszonylag sűrűn váltogatják és változik a csoportbeosztás, a csoportlétszám is. „Ilyenkor szerintem a tanuló egy dolgot tehet, lábbal szavaz. Kénytelen otthagyni az iskolát, ha egy idő után megunja ezt az instabilitást” - mondta a nyelviskolai tanuló.

Sipos Júlia, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének titkára elmondta a nyelviskolák működtetéséhez semmilyen akkreditáció nem szükséges. A jelenlegi törvényi szabályozás csupán bejelentési kötelezettséget ír elő, a felnőttképzéssel foglalkozó cégnek a regionális munkaügyi központnál kell jelezni a működését.

Sipos Júlia szerint elméletileg a regionális munkaügyi központ bármikor ellenőrizheti a nyelviskolákat, és ha erre vonatkozó bejelentés érkezik, akkor élnek is a lehetőséggel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.