Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2019. November 29. 14:00, péntek | Belföld

Csalók élnek vissza az Auchan nevével

Csalók élnek vissza az Auchan nevével

Közleményt adott ki az Auchan magyarországi vállalata, melyben arra hívják fel a figyelmet, rendkívül kifinomult módon, a cég nevével visszaélve próbálnak csalást elkövetni rosszindulatúak. Ez már nem az első eset, hogy ilyennek próbá

"Szeretnénk felhívni a fogyasztók figyelmét, hogy az Auchan nevével visszaélve, az áruházlánc nevében ismeretlenek kéretlen SMS-ben valótlan információkat terjesztenek" - írja az áruházlánc honlapján.

A csalók megpróbálnak visszaélni az Auchan nevével. A szöveges üzenet arról tájékoztatja a címzettet, hogy iPhone11 készüléket nyert. Az SMS emellett egy a vállalat logójával ellátott, hamis weboldalra vezető linket is tartalmaz.

A weboldal az óvatlan látogatók megtévesztésére alkalmas kialakítással készült. Nagyon figyeljen oda, és ha ezzel találkozik, az oldalon ne kezdjen böngészni, illetve azon semmilyen adatát ne adja meg.

"Az Auchan kijelenti, hogy nem indított ilyen nyereményjátékot és arra kéri a fogyasztókat, hogy ha ilyen üzenetet kapnak, azt hagyják figyelmen kívül, illetve töröljék azt, a linkre vagy a weboldalon megjelenő gombokra pedig ne kattintsanak." - figyelmezteti a vásárlókat az áruházlánc.

Forrás: origo.hu

Kép: savoyapark.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 13:09, vasárnap | Belföld

Vannak még feladatok a további felminősítéshez

Vannak még feladatok a magyar államadós-osztályzat további felminősítéséhez, így például az államadósság szintjének további csökkentése

2020. Február 16. 11:46, vasárnap | Belföld

Hazamehettek a Vuhanból hazahozott magyarok a kórházból

Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból

2020. Február 16. 11:08, vasárnap | Belföld

Vonat és autó ütközött Kecskeméten, két kislány meghalt

Még tisztázatlan körülmények között történt a baleset.

2020. Február 16. 09:56, vasárnap | Belföld

Mellkason lőtte öccsét a 15 éves lány, vádat emelnek

Egy lány véletlenül meglőtte az öccsét egy kiskunfélegyházi tanyán. Az ügyben lezárta a nyomozást a Bács-Kiskun megyei rendőrség.