Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 06. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Csapadékosabb idő várható a héten és mínusz 10 fok is lehet

Csapadékosabb idő várható a héten és mínusz 10 fok is lehet

A következő napokban többször várható csapadék, eső, gyenge ónos eső, gyenge havazás is. Emellett kisebb lehűlésre is lehet számítani, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-fok körül alakulhatnak a minimumok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Éjjel főként a Dunántúlon várható eső, az Alpokalján már havas eső, hó, hajnalban a középső országrészben gyenge ónos eső is lehet. Hétfőn napközben nagyrészt borult idő várható többfelé esővel, záporral, délelőttig főként az Északi-középhegység térségében átmenetileg ónos eső is kialakulhat. Estefelé a Nyugat-Dunántúlon az esőt havas eső, havazás váltja fel. Elsősorban a Dunántúlon jelentős csapadékra is számítani lehet. Emellett a szél is sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.

Kedden is sokfelé várható csapadék. A Nyugat-Dunántúlon reggelre, az Északi-középhegységben napközben is havazás váltja fel az esőt. Nyugat-Magyarországon és északkeleten többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szerdán elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. A Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél, de ott hosszabb időre is kisüthet a nap. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Elszórtan csütörtökön is lehet hószállingózás, kisebb havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között várható.

Pénteken helyenként hószállingózás alakulhat ki, emellett délnyugaton többnyire felhős, északkeleten inkább napos idő valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között várható, az Északi-középhegység térségében lehet néhány fokkal hidegebb. Napközben 0-5 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 5, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett néhol futó hózápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 14 és mínusz 6, napközben mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.