Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 31. 08:34, szerda | Belföld

Csecsemő életét mentette meg egy rendőr

Csecsemő életét mentette meg egy rendőr

Vasárnap délelőtt egy 2 hónapos csecsemő esett a 2 fokos Dunába, majd egy hős rendőr olyan dolgot tett, amit csak kevesen mertek volna. Ki is tüntették.

"Éppen a Duna-soron ellenőriztem egy építkezés környékét 2018. január 29-én, amikor nem sokkal délután 4 óra előtt, kiabálást hallottam a közelben...." - mesélte.

A férfi az interjúban elmondta, hogy :
“Egy nőt láttam, aki őrült gyorsan futott, utána mentem aztán megértettem miért teszi ezt”. A férfi látta, hogy a babakocsi a 7 hónapos gyerekkel elgurult és beleesett a vízbe. Azonnal megértette, hogy itt sürgősen tennie kell valamit.

“-Egy pillanatig sem gondolkodtam, olyan volt, mintha egy versenyen vennék részt.- mondta a férfi. A babakocsi 5-6 méterre volt a víztől és amikor utána rohantam, a baba már szinte ki is csúszott a biztonsági övből.”

A férfi a babakocsi után ugrott a vízbe és sikerült elkapnia a kisbabát. Minden erejét összeszedve igyekezett a babát a víz felett tartani miközben a part felé úszott.

“Minden erőmet összeszedve arra koncentráltam, hogy a közelben lévő fa gyökereit el tudjam kapni a bal kezemmel, a jobbal pedig átadtam a gyereket egy, a helyszínre érkező tűzoltónak.”


Hatalmas tiszteletet érdemel, hogy életét kockáztatva beugrott egy ismeretlen kisbaba után a jéghideg vízbe!
Cselekedetéért kitüntetést is kapott! Sok lájkkal Gratuláljunk mi is ennek a hős rendőrnek!

Forrás, kép: atudasfaja.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő