Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Július 09. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Cseh Tamás-emlékest Bakonybélben

Cseh Tamás-emlékest Bakonybélben

„Micsoda útjaim” címmel Cseh Tamás-emlékest és jótékonysági koncert lesz július 17-én szombat este fél nyolckor Bakonybélben a borostyánkúti kápolna felújításáért. A nézők szög- és téglajegyek vásárlásával segíthetik a k


A sok meglepetést tartogató esten fellép: Márta István zeneszerző, Víg Mihály zenész, Bakács Tibor Settenkedő újságíró, kritikus, Pitti Katalin operaénekes, Borteleki Gábor tési zenész, Dávid Roland veszprémi énekes, a helyi Retro együttes, a Szent Mauríciusz Kamarakórus és Cseh Tamás bakonybéli barátai.

A nézők szög- és téglajegyeket vehetnek az estre és adományaikkal így hozzájárulhatnak a Borostyán-kúti kápolna felújításához. Az esemény esőhelyszíne a faluház lesz - tájékoztatott Varga Róbert, az est házigazdája.

A település önkormányzata és a Szent Mauríciusz Monostor szervezésében létrejött rendezvény fővédnöke Bereményi Géza, Cseh Tamás szerzőtársa.


A kápolna felújítása Cseh Tamás szívügye volt. Hobo, azaz Földes László, a népszerű előadó tavaly óta már három jótékony célú estet tartott a településen a nemes célért és így 800 ezer forintot gyűjtött össze a Szent Maurícusz Alapítványnak, amelynek a 7 millió forint összköltségvetésű felújításra eddig különböző adományokkal együtt másfél millió forint áll a rendelkezésére. A mostani emlékesttel ezt az összeget szeretnék gyarapítani a szervezők, úgy is, hogy Hobo az elkövetkezendő időszakban még háromszor lép majd fel Bakonybélben jótékony céllal.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére