Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 10. 07:50, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Csehországban indít mesterszakot a győri Széchenyi István Egyetem

Csehországban indít mesterszakot a győri Széchenyi István Egyetem

A két éves képzés szeptemberben indul, az egyik ottani magánfőiskolán. Leginkább cseh és osztrák hallgatók jelentkezését várják, a hallgatók angol nyelven tanulhatják maj

Az már nem számít szokatlannak, hogy egy angol vagy német egyetem kihelyezett tagozatot működtet Magyarországon, olyanra azonban még nem volt példa, hogy hazai intézmény tegye ugyanezt külföldön. Ezen szeretne változtatni a Széchenyi Egyetem azzal, hogy szeptembertől a csehországi Znojmoban indítja el marketing mesterképzését. A tanári kar fele a győri campusról fog majd kiutazni, a többi oktatót a helyi magánfőiskola adja. Az oktatás tematikája megfelel a nemzetközi elvárásoknak, emellett azonban a régióra jellemző problémakörökkel is foglalkozik majd.

A Csehországon kívül egyébként várhatóan Székelyudvarhelyen is megjelenik majd a Széchenyi Egyetem. Ott a vezetés és szervezés mesterszak indítását tervezik, a képzés akkreditációja jelenleg is tart.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.