Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2010. Február 26. 06:26, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Csőd fenyegeti Szigetvárt

Csőd fenyegeti Szigetvárt

90 napnál régebbi tartozásai miatt adósságkezelési eljárást indított Szigetvár alpolgármestere, aki őszig a polgármesteri teendőket látja el a városban. Ha a képviselők nyolc napon belül nem jutnak egyezségre, hogy hogyan kezeljék a p

Szigetvár képviselő-testülete november óta nem tudott olyan ülést tartani, ahol bármiben is egyezségre jutottak volna. Paizs József szocialista polgármester januárban hunyt el, azóta valamennyi testületi ülés eredménytelenül zárult. Mivel 90 napon túli tartozásuk is van, a várost irányító SZDSZ-es alpolgármester adósságkezelési eljárást indított a bíróságon. A helyiek szerint a széthúzás miatt csődközeli helyzetbe került a település.

A bíróságnak nyolc napja van arra, hogy pénzügyi gondnokot nevezzen ki a város élére. Ha ez bekövetkezik, Szigetvár teljes adósságállománya több mint 3,5 milliárd forint lejárt követeléssé válik. Fazekas Róbert, fideszes önkormányzati képviselő úgy véli, munkahelyek sokasága van veszélyben, korlátozott a város mozgástere.

Rodek Gyula, SZDSZ-es alpolgármester szerint az egyetlen kiút, ha a város a távhővagyonára épülő céget alapít, melybe kisebbségi tulajdonosként külső vállalkozót is bevon. A befektető ugyanis azonnal 90 millió forinttal segítené ki a várost.

Szerettük volna megkérdezni Szigetvár másik, MSZP-s alpolgármesterét is arról, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről, ő azonban nem kívánt nyilatkozni. A helyiek pénteken tiltakozó demonstrációt tartanak a város főterén.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 29. 07:36, vasárnap | Belföld

Semmi nem akadályozza a mezőgazdasági munkákat

A mezőgazdasági munkavégzést a koronavírus okozta helyzet semmilyen körülmények között nem akadályozza - jelentette ki a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke szombaton az M1 csatornán.

2020. Március 29. 05:01, vasárnap | Belföld

Jelentős fagy várható a jövő héten

Jelentős fagy várható a jövő héten - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Március 29. 05:00, vasárnap | Belföld

A szabályok betartása gátolja a vírus terjedését

A kormány koronavírus-járvány ügyében hozott minden döntésének az a célja, hogy gátolni, lassítani lehessen a vírus terjedését és az egészségügyi ellátórendszer, az ott dolgozók fel tudjanak készülni a betegek ellátására

2020. Március 28. 18:20, szombat | Belföld

Szijjártó: hosszú távra kell berendezkedni a járvány elleni védekezésben

A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.