Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 25. 14:51, szombat | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Koppán Viktor

Csókakő - Túlzottnak tartja a rendőrségi fellépést a polgármester

Csókakő - Túlzottnak tartja a rendőrségi fellépést a polgármester

Túlzottnak tartja a rendőrség fellépését Csókakő polgármestere. Fűrész György szombaton az MTI-nek azt mondta, tudomása szerint mintegy háromszáz rendőr jelent meg a fejér megyei településen, akik feltehetően azt akarták megakadályozni, hogy az Új Magyar Gárda tagokat avathasson. Úgy tudja, hogy a szervezet egyetlen tagja sem tartózkodik a községben.

A telefonon nyilatkozó Fidesz-KDNP-s polgármester elmondta, a rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint műveleti területté nyilvánították Csókakő teljes területét. Vele azt tudatták, hogy a rendőrök belső információk alapján intézkedtek és egy bűncselekményt akartak megakadályozni - tette hozzá.
A rendfenntartók fellépését úgy magyarázta: "állítólag (...) azt gondolták, hogy itt valamiféle gárdaavatás van".
Fűrész György kijelentette, hogy ilyen előkészületekről nem tudott. Véleménye szerint ha az Új Magyar Gárdának ilyen irányú szándékai lettek volna, arról valószínűleg az önkormányzat is értesül, hiszen tőlük kell területfoglalási engedélyt kérni. Hozzátette, úgy tudja, hogy jelenleg az Új Magyar Gárda egyetlen tagja sem tartózkodik Csókakőn.
A rendőrségi intézkedéseket ismertetve jelezte, hogy azok teljes útzárat jelentenek, ugyanis csak a lakcímigazolvánnyal rendelkezőket engedik be a településre. Mint mondta, a település kihalt, az átmenő forgalom megszűnt, több turistát és üdülőtulajdonost is visszafordítottak a község határainál.
Kitért arra is, hogy körülbelül háromszáz rendőr van jelen a településen. Hozzátette, úgy látta, hogy rabomobilok is érkeztek, illetve a parkoló autókban rohamrendőrök is ülnek. Elmondta, hogy a Nagy-Magyarország teret a rendőrség lefoglalta, ott alakítottak ki egy úgynevezett műveleti pontot, ahonnan a móri rendőrkapitány irányítja a rendfenntartókat.
A polgármester túlzottnak tartja a rendőrség által alkalmazott erőt és úgy értékelte, hogy elegendő lett volna egy járőrpárt és őt bevonni, mert akkor "pillanatok alatt a végére jártunk volna, hogy készül-e valami". Ha így a bűncselekményre utaló adatokhoz jutottak volna, a járőr még akkor is beszólhatott volna erősítésért - vélekedett Fűrész György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.