Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 12. 06:50, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Csontozó késsel és bozótvágóval csapott le

Csontozó késsel és bozótvágóval csapott le

A rendőrök elfogtak egy férfit, aki az elmúlt egy hónapban egy bozótvágó- és egy csontozó késsel felszerelkezve többször is kirabolta ugyanazt a balatonfüredi benzinkutat. A sorozat december közepén kezdődött, a benzinkutat háromszor t

A férfi először december 15-én csapott le az egyik balatonfüredi benzinkútra, kezében egy csontozó késsel és egy bozótvágóval 140 ezer forintot vitt el. December 26-án ugyanezzel a módszerrel ugyanezt a kutat rabolta ki, 40 ezer forint volt a zsákmány. Január 3-án a már ismert csontozó késsel szintén Balatonfüreden egy élelmiszerboltot rabolt ki, körülbelül 8 ezer forintot sikerült elvinnie.

A néhány ezer forintos zsákmánnyal járó közérti rablás után pár nappal, január 6-án visszatért megszokott benzinkútjához. Ezúttal fegyver - később kiderült, hogy egy úgynevezett flóbertpisztoly - volt nála. A kútkezelő viszont bezárta belülről az üzlet ajtaját és hiába szólította fel kétszer is a rabló, nem nyitotta ki. A fegyveres férfi ezúttal zsákmány nélkül menekült. Mivel látszott a rablások sorozatjellege, ezért nyomozó csoport kezdett foglalkozni az üggyel.

A sorozat január 7-én tört meg. Valaki ugyanis aznap Győrben elrabolt egy kocsit - flóbertpisztoly segítségével - és kirabolt egy benzinkutat Pannonhalmán. A megyei nyomozók elfogták a vélhető gyanúsítottat. A rablások hasonlósága miatt a balatonfüredi nyomozók január 8-án átvizsgálták az elfogott férfi ruházatát és autóját. A nyomozásokkor rögzített nyomok és a férfinél megtalált két kés és két flóbertpisztoly alapján bizonyossá vált, hogy az elfogott férfi felel a füredi támadásokért is. A bizonyítékokkal szembesülve a férfi részletes beismerő vallomást tett, még aznap előzetesbe került.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.