Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2019. Június 24. 16:20, hétfő | Helyi

Csontvázakat találtak a színháznál

Csontvázakat találtak a színháznál

A Győri Nemzeti Színház felújítási munkálatait megelőző, folyamatosan zajló régészeti feltárások során - melyek az úgynevezett császári-királyi nagykaszárnya (18. század első harmada) épületének kutatásához kapcsolódnak.

A 17. századra datálható feltöltés rétegből, melybe az épület alapjai mélyednek, eddig összesen 20 temetkezés látott napvilágot. A több korszak leletanyagát keverten tartalmazó feltöltés eddig feltárt két bontási szintjén folyamatosan előkerülő, a rétegbe fektetett, melléklet nélküli férfi és női vázak a terepi megfigyelések alapján a feltöltéssel egykorúnak tarthatóak. A temetkezések az egykori győri erőd falain belül helyezkednek el, földbekerülésük pontos oka további kutatásokat igényel.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: Győre Márk

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 15:42, péntek | Helyi

Nagy hiányban fog szenvedni a Jóban Rosszban

A sorozat rajongói péntek este láthatják utoljára a képernyőn Nagy Balázst.

2020. Február 27. 11:52, csütörtök | Helyi

Folytatni akarja tanulmányait a győri késelő diák

Nem mondott le a továbbtanulásról az a 17 éves fiú, aki decemberben megkéselte az osztályfőnökét egy győri középiskolában, mert az hármast adott neki az egyik dolgozatára. A Blikk információi szerint amint a szabályok engedik, a fiú is

2020. Február 26. 18:22, szerda | Helyi

A külső városrészekkel ismerkedhettek az Idegenvezetők Világnapján

Több mint 250-en vettek részt az elmúlt vasárnap az Idegenvezetők Világnapján Győrben, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok szervezésében.

2020. Február 25. 12:44, kedd | Helyi

Az asztali lámpa 6 típusa

Asztali lámpára minden lakásban szükség van.