Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Június 24. 16:20, hétfő | Helyi

Csontvázakat találtak a színháznál

Csontvázakat találtak a színháznál

A Győri Nemzeti Színház felújítási munkálatait megelőző, folyamatosan zajló régészeti feltárások során - melyek az úgynevezett császári-királyi nagykaszárnya (18. század első harmada) épületének kutatásához kapcsolódnak.

A 17. századra datálható feltöltés rétegből, melybe az épület alapjai mélyednek, eddig összesen 20 temetkezés látott napvilágot. A több korszak leletanyagát keverten tartalmazó feltöltés eddig feltárt két bontási szintjén folyamatosan előkerülő, a rétegbe fektetett, melléklet nélküli férfi és női vázak a terepi megfigyelések alapján a feltöltéssel egykorúnak tarthatóak. A temetkezések az egykori győri erőd falain belül helyezkednek el, földbekerülésük pontos oka további kutatásokat igényel.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: Győre Márk

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 21. 07:55, szombat | Helyi

KERESIK A LOPOTT BANKKÁRTYÁT HASZNÁLÓ NŐKET

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.

2019. Szeptember 19. 13:54, csütörtök | Helyi

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon

2019. szeptember 17-én Győrött tartotta projekt-indító sajtótájékoztatóját és információs nyílt napját a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

2019. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Helyi

Fedezd fel Győrt emeletes busszal a Mobilitási Héten! Folytatódnak a programok

2019. szeptember 16. és 22. között ismét megrendezésre kerül az Európai Mobilitási Hét. Csütörtökön és pénteken is színes programok várják az Érdeklődőket.

2019. Szeptember 18. 13:38, szerda | Helyi

Új hírek érkeztek Szilágyi István állapotáról

Tavaly februárban letört egy darab a csípőjéből egy háztartási balesetben, és járókerettel is alig tudott közlekedni, de Szilágyi István felépült.