Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2019. Szeptember 05. 07:55, csütörtök | Bulvár

Csornai lány lett a híres fehérneműmárka modellje

Csornai lány lett a híres fehérneműmárka modellje

A 22 éves Póczik Petra az ország egyik legnagyobb fehérnemű márkájának arca. A képek az őszi/téli kampányban jelennek meg, online és offline formában egyaránt. A csornai születésű lány mesélt nekünk munkásságáról és a felkérésr

Hogyan indult útjára modellkarrierje?

Mindig is érdekelt a média világa, Győrben is médiaszakon tanultam, majd felköltöztem az egyetem miatt Budapestre, ahol adottak voltak a lehetőségek. Elkezdtem sorozatokban kisebb szerepeket vállalni, majd reklámfilmekben, fotózásokon is részt vettem, de eleinte csak hobbi szinten. Majd jöttek a komolyabb felkérések; dolgoztam kifutós modellként, sminkmodellként, voltak magazinos megjelenéseim is, és webshopmodellként is kipróbálhattam magam. Végül csak annyit vettem észre, hogy az egyetem mellett minden időmet ennek szentelem, mert egyik munka hozza maga után a másikat. De ennek örülök is, hiszen imádom, amit csinálok.

Fotó: Galántai János
Smink: Pólya Veronika

Mennyire jelent számára kihívást a modellszakmában, hogy egy országos kampány arca lehet?

Mielőtt kiválasztottak volna a munkára, egy fotócastingon, és egy személyes castingon kellett jól szerepelni. Őszintén szólva, nem hittem volna, hogy bármi esélyem is lehet és mikor jött a hír, hogy bekerültem a próbafotózásra is, a fotócasting alapján, nagyon jó boldog voltam. Mégis az esélytelenek nyugalmával mentem, főleg miután beléptem és megláttam a többi lányt, ugyanis mind gyönyörűek és nagyon vékonyak voltak. Emlékszem, amíg sorban álltunk, elkezdtünk beszélgetni egy férfi modellel, Michael-el és neki is mondtam, hogy ha már itt vagyok, pózolgatok párat, de szinte kizárt, hogy kiválasztanak. Michael nagyon aranyos volt, folyamatosan csak dicsérgett, és azt mondta, hogy érezzem jól magam. Én pedig hallgattam rá, de a kamera előtt ez mindig is könnyen ment, így nevetgélve és a hajamat dobálva gyorsan eltelt a próbafotózás is. Ezután már tényleg úgy voltam vele, hogy büszke vagyok magamra, hogy részt vettem egy ilyen nagy márkának a válogatásán és ez a tudat is elég lesz nekem. Majd amikor ismét jött a hír, hogy kiválasztottak az eszméletlen jó érzés volt és még mindig meglepő. Ahogy az is, hogy megláttam a dispo-ban Michael nevét is, örültem, hogy végül mindkettőnket kiválasztottak.

Nyilván fehérneműben, ismeretlen embereket ölelgetni nem éppen egy megszokott élethelyzet, mégis a fotókon semmi jele sem látszódhat, hogy egy kicsit is kellemetlenül érezzük magunkat így, vagy hogy nem ismertük egymást előtte, vagy akár nem vagyunk megelégedve teljesen minden egyes procikánkkal. Aki ránéz a képekre, azt kell látnia, hogy a lehető legjobban érzzük magunkat a bőrünkben, és egymással, mert ez az, ami kívánatossá teszi a terméket a vásárlók számára. Sokszor az ilyesfajta együttműködés, és nyitottság persze kihívást jelenthet még a legtapasztaltabb modelleknek is, akár egy reklámfilm forgatásról, akár egy fotózásról legyen szó. Mégis ezen a munkán, már az első percekben megtaláltuk a közös hangot a többikkel, annak ellenére, hogy az összes instrukciót angol nyelven kaptuk, hiszen a két férfi modell közül egyik sem magyar anyanyelvű származású.

A végére az egész olyan volt, mint egy ezer éve összeszokott baráti társaság, így az egész teljesen természetesen működött, persze ez főleg a szervezőknek köszönhető, illetve az összes embernek, akik szintén nagyon precízen és lelkiismeretesen dolgoztak ezen a projekten.

Fotó: Galántai János
Smink: Pólya Veronika

Mit tanácsol a jövő generációjának?

Én abban hiszek, hogy amit szívesen és szenvedéllyel csinálsz az lesz a te utad és azt kell csinálnod. Így azt tanácsolnám a kezdő modelleknek, hogy csináljátok, lépésről lépésre és ne adjátok fel, még akkor sem, ha az elején nehézkesen indul.

Sok sikert kívánunk a kampányhoz!

Köszönöm szépen!

Szerkesztette: Csobay Dániel

Képek: Póczik Petra

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 07:09, kedd | Bulvár

Fehér parlagi szamár született a debreceni állatkertben

Fehér parlagi szamár született a debreceni állatkertben: az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör május 7-én, Gusztáv napján jött világra egy bő év vemhességet követően, így gondozói a Guszti névre keresztelték

2020. Május 25. 15:02, hétfő | Bulvár

Szívrohamon esett át Brian May, a Queen gitárosa

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a világhírű Queen együttes gitárosa.

2020. Május 23. 11:00, szombat | Bulvár

A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt

Bár a cannes-i filmfesztivál a koronavírus-járvány miatt bizonytalan lett, egy kutyasztár mégis jól járt: A némafilmesben szereplő Uggie megkapta a jubileumi fődíjat.

2020. Május 23. 08:06, szombat | Bulvár

Újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton és James Patterson

Nagysikerű első közös regényük (Az elnök eltűnt) után újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson amerikai bestselleríró.