Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2019. Szeptember 05. 07:55, csütörtök | Bulvár

Csornai lány lett a híres fehérneműmárka modellje

Csornai lány lett a híres fehérneműmárka modellje

A 22 éves Póczik Petra az ország egyik legnagyobb fehérnemű márkájának arca. A képek az őszi/téli kampányban jelennek meg, online és offline formában egyaránt. A csornai születésű lány mesélt nekünk munkásságáról és a felkérésr

Hogyan indult útjára modellkarrierje?

Mindig is érdekelt a média világa, Győrben is médiaszakon tanultam, majd felköltöztem az egyetem miatt Budapestre, ahol adottak voltak a lehetőségek. Elkezdtem sorozatokban kisebb szerepeket vállalni, majd reklámfilmekben, fotózásokon is részt vettem, de eleinte csak hobbi szinten. Majd jöttek a komolyabb felkérések; dolgoztam kifutós modellként, sminkmodellként, voltak magazinos megjelenéseim is, és webshopmodellként is kipróbálhattam magam. Végül csak annyit vettem észre, hogy az egyetem mellett minden időmet ennek szentelem, mert egyik munka hozza maga után a másikat. De ennek örülök is, hiszen imádom, amit csinálok.

Fotó: Galántai János
Smink: Pólya Veronika

Mennyire jelent számára kihívást a modellszakmában, hogy egy országos kampány arca lehet?

Mielőtt kiválasztottak volna a munkára, egy fotócastingon, és egy személyes castingon kellett jól szerepelni. Őszintén szólva, nem hittem volna, hogy bármi esélyem is lehet és mikor jött a hír, hogy bekerültem a próbafotózásra is, a fotócasting alapján, nagyon jó boldog voltam. Mégis az esélytelenek nyugalmával mentem, főleg miután beléptem és megláttam a többi lányt, ugyanis mind gyönyörűek és nagyon vékonyak voltak. Emlékszem, amíg sorban álltunk, elkezdtünk beszélgetni egy férfi modellel, Michael-el és neki is mondtam, hogy ha már itt vagyok, pózolgatok párat, de szinte kizárt, hogy kiválasztanak. Michael nagyon aranyos volt, folyamatosan csak dicsérgett, és azt mondta, hogy érezzem jól magam. Én pedig hallgattam rá, de a kamera előtt ez mindig is könnyen ment, így nevetgélve és a hajamat dobálva gyorsan eltelt a próbafotózás is. Ezután már tényleg úgy voltam vele, hogy büszke vagyok magamra, hogy részt vettem egy ilyen nagy márkának a válogatásán és ez a tudat is elég lesz nekem. Majd amikor ismét jött a hír, hogy kiválasztottak az eszméletlen jó érzés volt és még mindig meglepő. Ahogy az is, hogy megláttam a dispo-ban Michael nevét is, örültem, hogy végül mindkettőnket kiválasztottak.

Nyilván fehérneműben, ismeretlen embereket ölelgetni nem éppen egy megszokott élethelyzet, mégis a fotókon semmi jele sem látszódhat, hogy egy kicsit is kellemetlenül érezzük magunkat így, vagy hogy nem ismertük egymást előtte, vagy akár nem vagyunk megelégedve teljesen minden egyes procikánkkal. Aki ránéz a képekre, azt kell látnia, hogy a lehető legjobban érzzük magunkat a bőrünkben, és egymással, mert ez az, ami kívánatossá teszi a terméket a vásárlók számára. Sokszor az ilyesfajta együttműködés, és nyitottság persze kihívást jelenthet még a legtapasztaltabb modelleknek is, akár egy reklámfilm forgatásról, akár egy fotózásról legyen szó. Mégis ezen a munkán, már az első percekben megtaláltuk a közös hangot a többikkel, annak ellenére, hogy az összes instrukciót angol nyelven kaptuk, hiszen a két férfi modell közül egyik sem magyar anyanyelvű származású.

A végére az egész olyan volt, mint egy ezer éve összeszokott baráti társaság, így az egész teljesen természetesen működött, persze ez főleg a szervezőknek köszönhető, illetve az összes embernek, akik szintén nagyon precízen és lelkiismeretesen dolgoztak ezen a projekten.

Fotó: Galántai János
Smink: Pólya Veronika

Mit tanácsol a jövő generációjának?

Én abban hiszek, hogy amit szívesen és szenvedéllyel csinálsz az lesz a te utad és azt kell csinálnod. Így azt tanácsolnám a kezdő modelleknek, hogy csináljátok, lépésről lépésre és ne adjátok fel, még akkor sem, ha az elején nehézkesen indul.

Sok sikert kívánunk a kampányhoz!

Köszönöm szépen!

Szerkesztette: Csobay Dániel

Képek: Póczik Petra

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 12:01, vasárnap | Bulvár

Fődíjat nyert Király Levente Piedone nyomában című filmje

Király Levente Piedone nyomában című dokumentumfilmje nyerte el a fődíjat a jubileumi, XV. Göcsej Filmszemlén.

2019. Szeptember 15. 09:10, vasárnap | Bulvár

Budapestre jön a Queen Symphonic show

A Queen együttes legnépszerűbb slágereit rock- és szimfonikus zenekari kísérettel felvonultató show-t december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában láthatja a magyar közönség.

2019. Szeptember 14. 12:53, szombat | Bulvár

Börtönre ítélték a Született feleségek sztárját kenőpénzes botrány miatt

Tizennégy napos börtönbüntetésre ítélték Felicity Huffman amerikai színésznőt az egyetemi kenőpénzes botrányban játszott szerepéért csütörtökön egy bostoni bíróságon.

2019. Szeptember 14. 09:15, szombat | Bulvár

A Saul fiát az évszázad legjobb filmjei közé sorolta a The Guardian

Az évszázad legjobb filmjei közé sorolta Nemes-Jeles László Saul fia című Oscar-díjas filmjét a The Guardian brit napilap, amely pénteken tette közzé a 2000 után készült legjobb száz film listáját.