Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 26. 14:41, szerda | Sport
Forrás: MTI

Csütörtökön vesznek végső búcsút Marco Simoncellitől

Csütörtökön vesznek végső búcsút Marco Simoncellitől

Csütörtökön a család lakhelyén zárt körben temetik el Marco Simoncellit. Csapata lemondta a részvételt a gyorsaságimotoros-vb utolsó futamán.

A pilóta holttestét szállító repülőgép kedden landolt Rómában. A fedélzeten tartózkodott a versenyző édesapja, Paolo Simoncelli, menyasszonya, Kate Fretti és egyik legjobb barátja, a MotoGP koronázatlan királya, Valentino Rossi.

Szerdán a család lakhelyén, Corianóban, a helyi színházban vehetnek végső búcsút a rajongók a sportembertől, a zártkörű temetés csütörtökön lesz.

Visszalépett a csapat

Marco Simoncelli csapata, a Honda Gresini lemondta a részvételt a gyorsaságimotoros-vb utolsó futamán, a Valenciai Nagydíjon, miután a 24 éves olasz pilóta a vasárnapi, malajziai GP-n halálos balesetet szenvedett.

„Nem indulunk a versenyen, és utána a teszteken sem veszünk részt” – közölte Fausto Gresini csapatfőnök. „Minden olyan gyorsan történt, nem találom a szavakat. Tudom, hogy veszélyes ez a sport, de mi mindig abban reménykedünk, hogy nem történik semmi rossz. A valenciai GP-t Marco emlékének szenteljük.”

A 2008-ban a 250 köbcentiméteresek között világbajnok Simoncelli a vasárnapi futam első körében elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte érkező amerikai Colin Edwards és honfitársa, Valentino Rossi pedig már nem tudta elkerülni az ütközést, s nekihajtott. Simoncellit kritikus állapotban szállították a sepangi pálya egészségügyi központjába, ahol már nem tudtak rajta segíteni.

Egy hét alatt ez volt már a második tragédia az autó- és motorsportban: előző vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.

A valenciai GP-t november 4. és 6. között rendezik.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok