Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Október 17. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

De Angelisé a futam, Talma a 18. lett

De Angelisé a futam, Talma a 18. lett

Talmácsi Gábor a 18. helyen végzett a Moto2-es géposztályban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján. A futamot Alex de Angelis nyerte meg. A 125 kcm-esek versenyében az összetettben így 12 ponttal vezető Marc Márquez diadal

125 KCM

Mindössze a 125 kcm-es kategóriában nem avattak még világbajnokot a gyorsaságimotoros-vb mostani idényében. Az Ausztrál Nagydíj után pedig tovább folytatódnak az izgalmak, bár az is igaz, hogy kezdenek körvonalazódni az erőviszonyok.

Phillip Islanden ezúttal a futamnak hárompontos összetettbeli előnnyel nekivágó Marc Márquez diadalmaskodott, s immár 12 ponttal vezet az ezúttal harmadik helyen célba érő Nicolas Terollal szemben. Kettejük közé az összetett harmadik Pol Espargaro ékelődött be.

Márquez a futamon már az első kanyartól vezetett, s ezután sem tudta senki sem megverni a spanyolt, aki sorozatban harmadik futamgyőzelmét aratta.

MOTO2

A Moto2-es kategóriában Alex de Angelis nyert. A San Marinó-i motoros pályafutása első győzelmét aratta az ebben a szezonban életre hívott kategóriában. A második Scott Redding, míg a harmadik Andrea Iannone lett.

A már világbajnok Toni Elías ezúttall a hetedik hely környékén motorozott, végül pedig ebben a pozícióban zárt. Talmácsi Gábor ismét küszködött, a 22. helyről rajtoló magyar végül a 18. helyen ért célba.

MOTOGP

A királykategóriában Casey Stoner győzelmével zárult az Ausztrál Nagydíj. Az ausztrál versenyző sorozatban negyedszer diadalmaskodott hazai pályáján.

Stoner győzelmét semmi sem fenyegette, már az első körökben 3-4 másodperces előnyre tett szert, majd a végén több mint nyolc másodperccel hamarabb intette le a kockás zászló, mint a második spanyol Jorge Lorenzót. A harmadik az olasz Valentino Rossi lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.