Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 26. 05:06, hétfő | Belföld
Forrás: mti

December utolsó napjaiban sem várható sok csapadék - időjárás

December utolsó napjaiban sem várható sok csapadék - időjárás

A következő napokban némileg melegszik a levegő, de többfelé erős, néhol viharos lesz a szél. Sok csapadék nem várható, de a több-kevesebb napsütés mellett továbbra is lehet ónos szitálás, hószállingózás

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Karácsony második napján, hétfőn nem valószínű csapadék. A középső területeken gyakran megerősödik a szél, de délnyugaton és északkeleten mérsékelt marad a légmozgás, ott főként a hajnali, reggeli órákban foltokban köd is előfordulhat. A leghidegebb órákban nagyrészt 0 és plusz 5 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten várható fagy. Napközben többnyire 6-12 fokig melegszik a levegő, de délnyugaton és északkeleten 1-6 fok között alakulnak a maximumok.

Kedden helyenként előfordulhat zápor, hózápor, de többórás napsütés is lehet. Emellett viszont nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között várható.

Szerdán is többfelé erős lehet a szél. A Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég és több helyen valószínű eső, a nyugati határszélen ónos esőre is készülni kell. A hegyekben, illetve estefelé síkvidéken havas eső, havazás is lehet. A Dunától keletre viszont már napos, csapadékmentes időre van kilátás. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 1-7 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 0-5 fokig melegszik a levegő.

Pénteken néhol borult, párás, ködös, míg másutt napsütéses lesz az idő, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok a borult területeken mínusz 3, a naposabb részeken plusz 2 fok körül alakulnak.

Hétvégén az év utolsó, és az új év első napján hasonlóan alakul az időjárás: az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös időre van kilátás zúzmarával. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3, vasárnap mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű. Napközben mínusz 5-0 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.