Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 13. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: BoxingONE

Deél István: a bajnoki cím kötelez

Deél István: a bajnoki cím kötelez

A jövő hétvégén felpörögnek az események a BoxingONE ligában, hiszen a „B”-jelű csoportban mindkét magyar csapat szorítóba lép. A DVSC, valamint a VASAS-KSC is Koszovó legjobbjaival csap össze – idegenben.

 
A mérkőzéseket felvezető interjú-sorozatunkat a címvédő DVSC vezetőedzőjével, Deél Istvánnal kezdjük. A hajdúsági klub jelenleg három győzelemmel, tökéletes mérleggel vezeti a kvartettet, ám a mester jól tudja, hogy a kiegyenlített erőviszonyok miatt idegenben is győzniük kell, hogy megőrizzék elsőségüket, ami a rájátszás miatt különösen fontos.


„A bajnoki cím kötelez! Mi nyertük a tavalyi bajnokságot, és idén azzal az eltökélt szándékkal vágtunk neki a ligának, hogy ezt a címet meg akarjuk védeni" - jelentette ki Deél István. „Éppen ezért a legerősebb összeállításunkban utazunk Koszovóba, de az útnak induló csapat névsorának kihirdetésével még várok. A felkészülés a szokott mederben, jól halad."


Névsor tehát még nincs, de Debrecen nincs híján a klasszisoknak, hiszen Móna Imre, Varga Miklós és Görbics Gábor is a DVSC-t erősíti a B1 ligában. Főleg az utóbbi ökölvívó szerepeltetése körül merülhetett fel kérdőjel, mivel a magát több sportágban is kipróbáló Görbics egy hete még Ázsiában, a Küzdősportok Világjátékán szerepelt, kick-boksz szabályrendszerben, ahol ezüstérmet szerzett. A „Mókus" becenévre hallgató fighternek ráadásul október 2-án, Szentesen is van jelenése.


„Már egyeztettünk, és úgy tűnik, Görbics vállalja a koszovói kalandot. Ez nagyon jó hír a számunkra, hiszen ő 64 és 69 kg-ban is bevethető klasszis ökölvívó" - mondta a csapatvezető.


Érdekesség, hogy mivel a DVSC és a Vasas-KSC vegyescsapat egy nap különbséggel lép kötelek közé a Szerbiából nemrég kivált országban, a két magyar B1 alakulat közösen utazik a küzdelmek helyszínére.


„Kihasználom az alkalmat, és igyekszem majd őket is feltérképezni. Debrecenben megnyertük ellenük az első mérkőzést, de a csoportunkban a végső erősorrend novemberben, a visszavágón dőlhet el. Hozzáteszem, mivel együtt utazunk, ők is látják majd a mi csapatunkat küzdeni" - zárta gondolatait a hajdúsági csapat mestere.


A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A mérkőzésekről a B1 liga televíziós partnere, a SportKlub készít hosszabb összefoglalót, amely szeptember 22-én kerül képernyőre.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,