Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 30. 15:47, csütörtök | Belföld

Dél-Korea külügyminisztere és 38 hozzátartozó is Magyarországra jön

Dél-Korea külügyminisztere és 38 hozzátartozó is Magyarországra jön

Eddig hét halottról tudni, 21 embert még keresnek a hatóságok. Hét ember túlélte a szerencsétlenséget. A túlélők és az áldozatok is mind dél-koreaiak. Az eset miatt 38 hozzátartozó van úton Budapest felé, akik péntek délután vagy es

Dél-Koreából több csoport is érkezik Magyarországra a dunai hajóbaleset miatt. A dél-koreai miniszter vezette csoport még csütörtökön Budapestre utazik, valamint a magyar fővárosba küldenek egy 13 fős mentőcsoportot.

Emellett a Very Good Tour dél-koreai utazási iroda tudatta, hogy a balesetet szenvedettek 38 hozzátartozója úton van Budapestre, péntek délután vagy este fognak megérkezni.

Mun Dzse In dél-koreai elnök utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden tőle telhetőt azoknak a dél-koreai turistáknak a megsegítésére, akik hajóbalesetet szenvedtek Budapesten.

Kang Kjung Vha külügyminiszter vezetésével még csütörtökön 18 tisztviselőből álló csoportot küldenek Magyarországra.

Heten meghaltak és 21-en eltűntek a balesetben, amelyben összeütközött két hajó szerda este Budapesten a Dunán, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba stabil állapotban.

A magyar hatóságok csütörtökön közölték, hogy négy ember már elhagyhatta a kórházat.

A dél-koreai turisták a Hableány nevű magyar kirándulóhajón utaztak, amely összeütközött a Viking hajózási társaság egyik hajójával.

Forrás: origo.hu

Főkép: 444.hu

Fotó: Medgyesi Milán - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.