Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 02. 09:25, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Depresszió: mit jelent pontosan?

Depresszió: mit jelent pontosan?

Rosta Teodóra pszichológus szerint fogalmi zűrzavar övezi a depressziót, mindenfajta szomorúságot azonosítunk vele, pedig a depresszió egy betegség, a szomorúság eltúlzott változata.

A pszichológus az M1 aktuális csatornán pénteken arról beszélt, hogy az érzelmek segítenek egy probléma leküzdésében, a szomorúság hozzájárul a veszteség feldolgozásához, manapság azonban nem hagyunk elég időt a gyászra.
Korábban rituálék kapcsolódtak a szomorúsághoz, ilyen volt például a gyászév, mostanában viszont, ha valaki néhány hónapig szomorú, máris depressziósnak tartják - tette hozzá. Onnan lehet tudni, hogy valaki tényleg depressziós, hogy megváltozik a viselkedése, befelé fordul, ehhez nyomott közérzet párosul, valamint megváltozik az érzelmek összetétele is, az ember nem tud semminek örülni, mindenben csak a rosszat látja - ismertette a tüneteket a pszichológus.

Címkék: depresszió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.