Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 18. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Dér Heni az R’n’B nagykövete Dolce Vitát hozott Győrbe

Dér Heni az R’n’B nagykövete Dolce Vitát hozott Győrbe

Pénteken a Mamma mia adott helyet az R’n’B Allstarts partysorozatnak. Az egyik sztárvendég a népszerű énekesnő, Dér Heni volt. A buli előtt az infoGyőrnek mesélt a tehetségkutatókról, magánéletéről, és a nyári
terveiről.

infóGyőr: - Annak idején te az első Megasztárban tűntél fel. Azóta már a hatodik széria is befejeződöttés terveznek még további hasonló műsorokat is. Mi a véleményed, találni még igazi tehetségeket,vagy már csak a pénzt látják ezekben a produkciókban?

Dér Heni: - Nyilván, mindig vannak új tehetségek mert minden évben az a korhatár ami a legalsó, évrőlévre kinövi magát és kapunk egy új generációt, akik mondjuk már beleférnek abba a korhatárba. Atehetségkutatás alapvetően egy rendkívül jó dolog, mert nagy lendületet ad a reménységeknek,illetve már a nevében is benne van, hogy tehetségeket keresünk, tehát az értéket azt magában
horozza. Azonban úgy gondolom, hogy ez az ország nagyon kicsi ahhoz, hogy ennyire sokataknázzunk ki; nincs akkora piac, ami már ezt így el tudná hordani. Szerintemmindenképpen kellene egy erősebb szűrő, vagy pedig egy kis szünet,
mert ellehetetlenítik a zenészeket, akik egyébként ebből szeretnének vagy próbálnak megélni.Persze nyilván nem mi döntünk sajnos a tehetségkutatók létezése felett, de én még mindig jobbanörülök az új tehetségeknek, mint mondjuk a modellekből avanzsált énekeseknek vagy azoknak, akikvalóságshow hősökből lettek bárkivé, mert bennük nem feltétlenül van ehhez a szakmához talentum.

iGy.: Hogyan változott meg az életed a Megasztár után, illetve te magad miben változtál? Hogyantudtad feldolgozni a hirtelen jött sikert, és a média világát?

D. H.: - Mikor a Megasztárban indultam éppen 17 éves voltam. Ilyenkor egyébként is változik az ember,ez pont az a korszak, amikor egy év alatt növünk fel, illetve folyamatosan fejlődünk. A hírnevet,azt nyilván meg kellett szoknom. Meg kellett tanulnom,hogy ez az egész ismertség egy nagy lufi, s nem szabad elhinni mindazt a csillogást és pompát, ami körülvesz. Nekem sokat segített, hogy hazajártam a Vajdaságba az otthoniakhoz, az osztálytársakhoz, s megmaradt az afajta énem, amivel azelőtt elindultam. Az értékrendem.

iGy.: - Milyen gyakran tudsz hazajárni, hogy erőt meríts?

D. H.: - Másfél havonta és mindig úgy próbálom intézni, hogy annyi időm
legyen, hogy több napot is otthon tudjak tölteni. Ilyenkor sem lazítok, hanem dolgozom, tanítok, ésa családdal vagyok, tehát elég tartalmasan zajlanak az ottani napok is. Továbbá tanulni is csak otthontudok, éppen most államvizsgáztam, megszereztem a második diplomámat is.

iGy.: - Miből diplomáztál most? Esetleg az énekléssel kapcsolatban képezted tovább magad?

D. H.: - Nem. Az első diplomámat kommunikáció és médiatudomány szakon szereztem aCorvinuson, ez pedig másoddiploma volt politológia szakon. Úgyhogy most már politológus is vagyok.És ezzel szeretnék foglalkozni. Persze a zene mellett. Nagyon sokoldalú vagyok. ( nevet )

iGy.: - A Sugarloaf dalainak mögöttes értelmében mindig valami fontos mondanivaló,társadalomkritika húzódik meg; gondolok itt a Dolce Vita-ra és a Szevasztok celebek címűszámotokra. Most mivel készültök meglepni a rajongókat?

D. H.: - Igen, valóban fellelhető némi irónia a sorok között. Most fogunk az "Instant karma" címadó dallal videoklipet forgatni, illetve összeállt a szinopszis. Egyébként azegész lemezre jellemző, maga az "Instant karma" név is, kicsit ilyen könnyen oldódó, divatos kifejezés.Próbáljuk azt sugározni az emberek felé, hogy legyen az ő kezükben a választás, és ne fogadják el azt,amit a média próbál lenyomni a torkunkon.Mi ezt különböző dalokon keresztül próbáljukközvetíteni. Lásd a Szervusztok Celebeket, az is elég komoly társadalomkritika volt és most
itt van az Instant karma és a Dolce Vita, ami szintén ilyen keserédes történet. Egyébként tombol az Instant karma turné, és az R’n’B Allstarts partysorozatotis imádom csinálni, emellett lassan készülök a szóló lemezzel, ami régóta nagy vágyam.

infóGyőr: - Mikorra várható, hogy előrukkolsz a szóló lemezeddel?

D. H.: - Jövőre talán összeáll ez a történet, de nyilván nagyon sok mindentől függ, nemsiettetem, mert szeretném, hogy nagyon jó legyen. Úgy érzem, hogy rengeteggondolat gyűlt össze bennem, amivel megmutathatom az igazi arcomat, amit egyébként agyőriek most láthatnak is. Az R’n’B Allstarts partikon olyan dalokat énekelek, amik egyébkénthozzám nagyon közel álló stílusúak. Sokan talán furcsának is tarthatják, hiszen a Sugarloaf nem igazán ezt a műfajtképviseli. Ám az R'n'B életérzés nagyon közel áll hozzám, ez vagyok igazából én.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.