Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2012. Április 23. 14:09, hétfő | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Áder hivatalos jelölt lehet

Áder hivatalos jelölt lehet

A Fidesz–KDNP-frakciószövetség várhatóan hétfőn nyújtja be az Országgyűlésnek az Áder János államfői jelölését tartalmazó dokumentumot.

A Magyar Nemzet információi szerint a hétfői plenáris ülésen jelentik be hivatalosan a köztársaságielnök-választás május 2-ai időpontját is. Hétfőtől kezdve péntek reggelig lehet ajánlásokat gyűjteni, de eddig csak a kormánypártok állítottak jelöltet.

Ismert, május 2-án délelőtt tíz órakor kezdődik a köztársaságielnök-választás a parlamentben. Lázár János tájékoztatása szerint a Fidesz–KDNP-frakciószövetség képviselői Áder János európai parlamenti politikus jelölését támogatják.

Áder János azért válhatott a Fidesz köztársaságielnök-jelöltjévé, mert a párt képes volt az elmúlt 15 évben a maga által kijelölt utat bejárni – állapítja meg a Méltányosság Politikaelemző Központ a politikus hétfői jelölése kapcsán.

Áder János pályafutásáról itt olvashat.

Schmitt Pál április 2-án mondott le a köztársasági elnöki posztról.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 16:04, szerda | Belföld

Magyarországon nem állt le a filmes élet

Magyarországon nem állt le a filmes élet a koronavírus-járvány miatt, az elmúlt hónapokban is azon dolgoztak, hogy a mintegy húszezer hazai szakembernek folyamatos munkát biztosítsanak

2020. Augusztus 12. 13:40, szerda | Belföld

A fél országban ismét zivatarra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020. Augusztus 12. 13:01, szerda | Belföld

Több ezer éves kelta kést találtak egy szolnoki férfinél

Muzeális értékű kelta kést találtak egy férfinél a rendőrök Szolnokon - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán a police.hu honlapon.

2020. Augusztus 12. 09:43, szerda | Belföld

Huszonkettővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Huszonkettővel, 4768-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.