Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 19. 12:21, hétfő | Bulvár

Détár Enikő utolsó szerepe

Détár Enikő utolsó szerepe

Détár Enikő következő szerepében egy halálos beteg színésznőt alakít, és orvosa segítségét kérte, hogy élethűen tudja megformálni a karaktert.

A színésznő már többször nézett szembe a halállal: évekkel ezelőtt volt egy súlyos autóbalesetete.

Détár Enikő a Turay Ida Színház Az utolsó szerep című előadásában alakít egy halálos beteg színésznőt, akinek szembe kell néznie azzal, hogy az élet véges. Détár Enikő már megtapasztalta ezt az érzést, évekkel ezelőtt terhesen volt súlyos autóbalesete.

A színésznő a Borsnak mesélt a régi balesetről:

„a lányommal, Gigivel voltam hat és fél hónapos terhes, amikor autóval siettem haza vidékről egy elhagyatott úton. Nagy köd és eső volt, lesodródtam az útról, és csak később tértem magamhoz. A baleset utáni pillanatban lepergett előttem az életem,de volt egy olyan érzésem, mintha valaki visszalökött volna az életbe.
Rögtön elmondtam egy hálaimát, majd feltűnt egy nyerges vontató, aminek a sofőrje elvitt a legközelebbi kórházba.”
- mondta Enikő, aki csak évekkel később gondolta arra, hogy gyerekkora óta halott apja segíthetett túlélni a balesetet. „Nem tudok elmenni a jelek mellett. Amikor gyerek voltam, apukám egy autóbalesetben hunyt el, és pont egy nyerges vontató okozta a halálát. Hiszem, hogy akkor ő ott volt velem és visszalökött engem és az unokáját az életbe.” - mondta

Détár Enikő a mostani szerepéhez orvosa segítségét kérte, hogy élethűen tudja megformálni a darab haldokló színésznőjét. Erről és édesanyja elvesztéséről azt mondta, „a karakteremnek egy szívbetegség miatt tele van a tüdeje vízzel. Magam is többször szembesültem a halállal, amikor édesanyám átköltözött egy másik dimenzióba, ott feküdtem vele az ágyban. Fájdalmas emlék, de meg kell tanulni ezzel együtt élni.”

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban