Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

100 százalékos feldolgozottságnál a Fidesz jelöltje 56,14 százalékot kapott, az ellenzéké 39,05 százalékot. Az eredmény egyértelműen azt mutatja, hogy elbukott az ellenzéki összefogás. Jól látszik, hogy teljes kudarc a Gyurcsány Ferenctől a Jobbikig terjedő ellenzéki összeborulás. A választók világos üzenetet küldtek, hogy nem kérnek abból a káoszból, amit az ellenzéki önkormányzatok folytatnak október óta - elég gondolnunk Karácsony Gergelyre és Budapestre. Ugyanakkor a Fidesz megerősített támogatást kapott.

Tanulságos, hogy míg október 13-án Borkai Zsolt, a Fidesz akkori jelöltje csak kis különbséggel, 44:42 arányban verte meg az ellenzék jelöltjét, Dézsi Csaba András hatalmas különbséggel nyert. Most, 100 százalékos feldolgozottságnál Dézsi 56,14 százalékot kapott, míg az ellenzéki jelölt csak 39,05 százalékot. Teljesen nyilvánvaló: a Fidesz megerősített támogatást kapott.

A frissen megválasztott polgármester az M1 műsorában vasárnap este elmondta: a választás fő kérdése volt, hogy az emberek megértik-e a kampányt, azt, hogy nyitott várost tervez és együtt építeni tovább Győr városát, vagy pedig bástyát képez az ellenzék Győrben, azért hogy a kormánnyal csatározzon.

Emlékeztetett arra, hogy Győrben a 15 fős testület több mint 2/3-át teszi ki a Fidesz KDNP frakciója, célszerű, hogy a polgármester is ebben a konstrukcióban dolgozzon.

Elmondta: kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal, mert íróasztal mellett nem mindig lehet jó megoldást találni.

Dézsi Csaba András szerint volt tétje a választásnak, nem lehet megelégedni az elért eredményekkel. Jelezte: abban hisz, hogy a munkát csinálni kell, célja, hogy felpörgessék az ügyintézést a városházán.

„Az feldolgozottság jelenlegi állása szerint én vagyok Győr megyei jogú város polgármestere, hiszen úgy tűnik, ezek az arányok már nem behozhatók” – kezdte a sajtótájékoztatót a győri Rába Hotelben, majd gratulált a magyar férfi vízilabda-válogatottnak, hogy megnyerték az Európa Bajnokságot, majd az olimpiához is minden jót kívánt az aranyérmes sportolóknak. Ezt követően tért rá a győri időközi polgármester-választásra.

„Nagyon köszönöm a győri polgárok bizalmát, köszönöm azoknak, akik megtiszteltek a bizalmukkal, és rám adták a voksukat. Ez a nap rendkívül fontos volt Győr életében, ugyanis eldőlt az, hogy a város tovább fejlődik-e, vagy pedig elindul egy lejtőn” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András.

Egy hasonlattal is élt, miszerint Győr az ország motorja, s kardiológus lévén dr. Dézsinek városunk az ország szívét jelenti.

„Úgy gondolom, hogy a győriek arra a munkastílusra mondtak igent, amit a kampány során meghirdettem" -tette hozzá.

Forrás: hirado.hu; origo.hu; gyorplusz.hu

Fotó: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Október 29. 18:16, csütörtök | Külföld

Új óriáspanda-múzeum nyílt Kínában

Új óriáspanda-múzeum nyílt a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban, az óriáspandák természetes élőhelyén.

2020. Október 29. 17:26, csütörtök | Sport

Majdnem évadzáró a Hungaroringen

A COVID járványhelyzet miatt 2020-ban az évad végére csúszott az LAPTIMING Kupa a Hungaroringen.

2020. Október 29. 17:15, csütörtök | Belföld

A termetesebb sünök védelmére szólít fel a budapesti állatkert

A termetesebb sünök védelmére szólít fel a budapesti állatkert, a 300 grammnál nehezebb sünöknek nincs szükségük segítségre ahhoz, hogy átvészeljék a téli álom időszakát