Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 07. 11:03, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet Magyarországon

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet Magyarországon

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet Magyarországon, egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfit - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szombaton feltett közleményben.

A közlemény szerint a férfit jelenleg a Szent László-kórházban ápolják. Valószínűsíthetően külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.

Hozzátették, a fertőzés tényét a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített vizsgálati eredmény erősítette meg.

Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László-kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást - írták.

A közleményben szerepel az is, hogy az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.

A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktjának számító felesége már karanténba került.

Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről a későbbiekben adnak tájékoztatást - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.