Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 06. 08:39, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Diákcsínynek hitték, bűncselekmény lett a vége

Diákcsínynek hitték, bűncselekmény lett a vége

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két tizenéves fiúval szemben folytattak rongálás vétség elkövetése miatt.

Dombóvár polgármestere tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2020 decemberében a településen levő Szállásréti tó partján álló, vízöntőt ábrázoló mészkő szobrot feldöntötte, mely el is törött. Az ügyben a Dombóvári Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást rongálás vétség gyanúja miatt. A nyomozók az adatgyűjtés során azonosítottak egy, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt, egy 15 éves attalai fiút - közölte a rendőrség.

A rendőrök a fiatalt elszámoltatták, aki elismerte, hogy egy szintén 15 éves dombóvári fiúval együtt – mert jó bulinak tűnt – döntötték fel a csaknem 180 centiméter magas szobrot, mely miután eldőlt, ketté is törött. A fiúkat a rendőrök rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mindketten elismerték a bűncselekményt.

Az eset körülményinek vizsgálatát Dombóvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályán befejezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.