Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Május 21. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Digitális tananyag modulokat fejleszt a Miskolci Egyetem

Digitális tananyag modulokat fejleszt a Miskolci Egyetem

Az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének fokozását célozza a Miskolci Egyetem újabb európai uniós projektje, mellyel az intézmény oktatási-tanulási módszereket fejleszt és digitális tananyag modulokat dolgoz ki, vala

 

Az Észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességének fokozása, a társadalmi kohézió erősítése nem képzelhető el a humán erőforrások újszerű és hatékony fejlesztése nélkül. Ehhez a Miskolci Egyetem a régió vezető felsőoktatási intézményeként jelen projekt keretében a bolognai folyamattal, valamint a felsőoktatási törvénnyel összhangban lévő oktatási-tanulási módszereket fejleszt és digitális tananyag modulokat dolgoz ki, valamint adatbázisokat hoz létre a régió fejlődésének szempontjából kiemelt fontosságú műszaki területeken.

E területek a következők: anyagtudomány és nanotechnológia; energiafelhasználás; korszerű vegyipari technológiák és kémiai alapjaik; öntészet és metallurgia; gépipari technológiák; logisztikai hálózatok; termék- és gyártóeszköz fejlesztés, termékbiztonság; vegyipar és energetika.
A kifejlesztett digitális tananyagok on-line módon ingyenesen elérhetővé válnak tértől és időtől függetlenül a projekt célcsoportjai számára.

A projekt keretében kidolgozott nyolc modul a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi, illetve Gépészmérnöki és Informatikai Karának jelentős oktatási-képzési területét lefedi. A tananyagok moduláris felépítésüknél fogva alkalmasak a Miskolci Egyetemen folyó felsőfokú szakképzés, alap-, mester- és doktori képzés területén történő alkalmazásra.
A tananyagok nem papír alapú megjelenése hozzájárul az egyetem Intézményfejlesztési Tervében megfogalmazott egyik fontos cél, az új, korszerű képzési formák bevezetéséhez. A projekt eredményeként létrejött tananyagokhoz a www.tankonyvtar.hu oldalon biztosított az ingyenes hozzáférés.

A projekt kidolgozásában mintegy 120 fő vesz részt, zömében a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Műszaki Anyagtudományi Kar oktatói és kutatói.

A 2011 őszére elkészülő projekt csaknem 19 millió forintos önrésszel és 75 millió forint uniós támogatással valósul meg.

(http://www.edupress.hu/)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.