Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2016. Június 01. 13:35, szerda | PR
Forrás: One On One Kommunikáció

Díjat nyert a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola a Let’s Colour projekt pályázatán

Díjat nyert a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola a  Let’s Colour projekt pályázatán

Lezárult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni.

A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a Beledi Egyesített Szociális Központot, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a Salgótarjáni Általános Iskolát és Kollégiumot választotta ki győztesként a szakmai zsűri.

A hagyományoknak megfelelően a döntőbe jutott, de nem győztesként kikerülő pályázók idén is vigaszdíjban részesültek. Ennek megfelelően a 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola, valamint a Pándi Általános Iskola, míg a 10 ezer fő feletti települések közül a sátoraljaújhelyi Esze Tamás Tagintézmény, valamint a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium vehet át vigaszdíjként 50-50 liter Dulux beltéri falfestéket.

Az idei felhívásunkra 31 pályázat érkezett és a szavazási időszak alatt ezúttal is példátlan aktivitást mutattak be a pályázók, amit az érzékeltet a legjobban, hogy a pályázatokra 21 nap alatt több mint 25 ezer szavazat érkezett”- jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője. A pályázaton kiválasztott nyertesek idén speciális, foltálló és víztaszító Dulux EasyCare beltéri festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapják jutalmul – a helyieknek csupán az önkéntes festőket kell biztosítaniuk. A nyertes közösségekkel történő egyeztetések megkezdődtek, a festéseket legkésőbb 2016. augusztus 20-ig kell megvalósítani.

Mint ismeretes a szervezet idei pályázatára március 29-től május 1-ig lehetett jelentkezni Magyarország bármely szegletéből. Ezt követően május 2-ától három héten át lehetett szavazni a feltöltött pályamunkákra. A döntőbe kategóriánként három-három pályázó került, melyek közül a szakmai zsűri választotta ki a nyerteseket.

Az Egyesület által meghirdetett pályázat célja, hogy segítse a frekventáltan használt, de elhanyagolt közösségi terek megújulását, színt vigyen a közösségek minennapjaiba. A Let’s Colour pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés Magyarországon, mely már hat éves múltra tekint vissza. Az elmúlt öt évben a Let’s Colour Településszépítő Egyesület közel 22.000 négyzetméternyi falfelületet varázsolt újjá 24 helyszínen, összesen 5640 liter festék felhasználásával, több mint 1800 önkéntes részvételével.

A Let’s Colour projekt
A Let’s Colour projekt elsődleges célja: színt vinni az emberek életébe. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak.

A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve idén sorban a 6. alkalommal hirdeti meg országos pályázatát.

További naprakész információk:http://www.facebook.com/letscolourhu

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.

2021. November 25. 12:00, csütörtök | PR

Csaptelepek a lakásban: milyet válasszunk és hova?

Kevés szó esik felújításkor, korszerűsítéskor a csaptelepek cseréjéről.

2021. November 15. 15:54, hétfő | PR

Klasszikus vagy tolóajtók: Melyiket válasszuk?

A beltéri ajtók ma már sokféle kivitelben, színben és dekorációban kaphatók. Azonban leegyszerűsítve klasszikus és tolóajtókra oszthatók. Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajtót otthonunkba, és melyek az aktuális trendek?

2021. November 15. 14:33, hétfő | PR

Az egyik legnépszerűbb okos eszköz, az okosóra

Napjaink egyik legnépszerűbb okos kiegészítője, az okosóra.