Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Június 01. 13:35, szerda | PR
Forrás: One On One Kommunikáció

Díjat nyert a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola a Let’s Colour projekt pályázatán

Díjat nyert a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola a  Let’s Colour projekt pályázatán

Lezárult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni.

A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a Beledi Egyesített Szociális Központot, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a Salgótarjáni Általános Iskolát és Kollégiumot választotta ki győztesként a szakmai zsűri.

A hagyományoknak megfelelően a döntőbe jutott, de nem győztesként kikerülő pályázók idén is vigaszdíjban részesültek. Ennek megfelelően a 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a rajkai Békefi Ernő Általános Iskola, valamint a Pándi Általános Iskola, míg a 10 ezer fő feletti települések közül a sátoraljaújhelyi Esze Tamás Tagintézmény, valamint a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium vehet át vigaszdíjként 50-50 liter Dulux beltéri falfestéket.

Az idei felhívásunkra 31 pályázat érkezett és a szavazási időszak alatt ezúttal is példátlan aktivitást mutattak be a pályázók, amit az érzékeltet a legjobban, hogy a pályázatokra 21 nap alatt több mint 25 ezer szavazat érkezett”- jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője. A pályázaton kiválasztott nyertesek idén speciális, foltálló és víztaszító Dulux EasyCare beltéri festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapják jutalmul – a helyieknek csupán az önkéntes festőket kell biztosítaniuk. A nyertes közösségekkel történő egyeztetések megkezdődtek, a festéseket legkésőbb 2016. augusztus 20-ig kell megvalósítani.

Mint ismeretes a szervezet idei pályázatára március 29-től május 1-ig lehetett jelentkezni Magyarország bármely szegletéből. Ezt követően május 2-ától három héten át lehetett szavazni a feltöltött pályamunkákra. A döntőbe kategóriánként három-három pályázó került, melyek közül a szakmai zsűri választotta ki a nyerteseket.

Az Egyesület által meghirdetett pályázat célja, hogy segítse a frekventáltan használt, de elhanyagolt közösségi terek megújulását, színt vigyen a közösségek minennapjaiba. A Let’s Colour pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés Magyarországon, mely már hat éves múltra tekint vissza. Az elmúlt öt évben a Let’s Colour Településszépítő Egyesület közel 22.000 négyzetméternyi falfelületet varázsolt újjá 24 helyszínen, összesen 5640 liter festék felhasználásával, több mint 1800 önkéntes részvételével.

A Let’s Colour projekt
A Let’s Colour projekt elsődleges célja: színt vinni az emberek életébe. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak.

A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve idén sorban a 6. alkalommal hirdeti meg országos pályázatát.

További naprakész információk:http://www.facebook.com/letscolourhu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt

2024. Március 26. 08:09, kedd | PR

Vékonyabb és hatékonyabb a grafitos hőszigetelés

A grafitos hőszigeteléssel plusz egy mosdó vagy gardrób nyerhető, alacsonyabb rezsi mellett