Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Május 03. 10:09, hétfő | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Díjazták a magyar- osztrák közös projektet

Díjazták a magyar- osztrák közös projektet

A "SozialMarie" 2010 - es pályázaton díjat kapott az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (GB) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által közösen működte

"Ez a díj hatalmas elismerés számunkra. Nemzetközi szinten 220 pályázatból a legjobb 15 közé kerülni, ez azt mutatja, hogy jó úton járunk" - mondta Tóth Eszter, a "IGR - Jövő a határtérségben" projekt vezetője, aki május elsején személyesen vette át a díjat az osztrák rádió (ORF) bécsi kultúrházában.

Az IGR évek óta tájékoztatja a Burgenlandban és Nyugat - Magyarországon dolgozó munkavállalókat határon átnyúló munkajogi kérdésekben. Jelenleg csak Burgenlandban 12 ezer magyar munkavállaló dolgozik, akik igénybe veszik a tartományban működő magyar nyelvű jogi tanácsadást, hogy az osztrák munkavállalókkal szemben ne kerüljenek hátrányos helyzetbe.


Az osztrák "Unruhe Privatstiftung" magánalapítvány 2005 óta írja ki a "SozialMarie" elnevezésű pályázatát melyre olyan szociális, innovatív projektek jelentkezését várják, amelyek kreativitásukkal vagy innovatív tevékenységükkel hívják fel magukra a figyelmet. A pályázat célja, hogy a projekteket megismertessék, ezáltal pedig támogatást és nyilvánosságot szerezzenek nekik.


Ausztriában, illetve a környező országokban, 300 kilométeres körzetben működő projektek pályázhattak kivéve Magyarországot, ahonnan idén először az ország egész területéről várták a jelentkezőket. Ez olyan nagy érdeklődést váltott ki, hogy a az idén beadott 220 pályázatból több mint 40 Magyarországról érkezett.


A zsűriben többek között Vámos Miklós író is értékelte a beérkezett pályázatokat. rtékelésük szerint az IGR azért került a legjobbak közé, mert egyre nagyobb szükség van az olyan határon átnyúló szakszervezeti együttműködésekre amelyek csökkentik a külföldiek foglalkoztatásával kapcsolatos előítéleteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.