Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 17. 10:21, kedd | Belföld

Díjmentesen visszanézhetőek a közmédia oktatási anyagai

Díjmentesen visszanézhetőek a közmédia oktatási anyagai

Március 17-től a közmédia díjmentesen elérhetővé teszi a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV és UPC TV replay-szolgáltatásának előfizetői számára az M5 kulturális csatorna oktatási műsorainak visszanézését.

A Kormány a koronavírus miatt 2020. március 16-ától új munkarend bevezetéséről döntött a köznevelési és szakképzési intézményekben. Az új munkarend tantermen kívüli digitális oktatást ír elő, melynek megvalósításához a közmédia is hozzájárul annak érdekében, hogy a tanulók a kialakult helyzetben is a lehetőségekhez képest zökkenőmentesen juthassanak a tananyagokhoz, és végezhessék tanulmányaikat.

Ezért az MTVA döntése értelmében az M5 kulturális csatorna hétköznapi műsorrendjében reggel 8-tól este 20 óra 30-ig tematikus, a tanrendhez illeszkedő oktatóműsorokat sugároznak.

Az új oktatási munkarend ideje alatt a sugárzást követően már nem csak a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon lesznek ingyenesen elérhetők és visszanézhetők az M5 csatorna oktatóműsorai, hanem a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV és UPC TV replay-szolgáltatásokon keresztül is visszanézhetőek.

A közmédia és a telekommunikációs cégek példaértékű összefogásával a pedagógusok és a diákok így még könnyebben, gyorsabban és kényelmesebben hozzáférhetnek a számukra hasznos tan- és segédanyagokhoz.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.