Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 02. 09:31, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Dinamikusan növeli forgalmát a Matusz-Vad az osztrák piacon

Dinamikusan növeli forgalmát a Matusz-Vad az osztrák piacon

A győri Matusz-Vad Zrt. osztrák leányvállalata tavaly 30 százalékkal megnövelte forgalmát az előző évhez képest, 2012. évi árbevétele megközelítette a 3 millió eurót.

Az idén további bővüléssel 3,5 millió eurós forgalmat szeretnének elérni - mondta az Ausztriában működő Gastro-Genius GmbH ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Nemes Gábor közlése szerint a fagyasztott élelmiszereket forgalmazó vállalkozás január második felében Bécsben megnyitotta első üzletét. Arra számítanak, hogy a kereskedelmi létesítmény is hozzájárul a forgalom további növekedéséhez.
A vállalkozás három éve van jelen a szomszédos ország piacán, tevékenysége lendületesen bővül. A 2010. évi 1,2 millió eurós értékesítést a következő évben megduplázták, és erre a mintegy 2,4 millió eurós forgalomra tettek rá tavaly 30 százalékot - mutatott rá az ügyvezető igazgató.
Az idei forgalomemelkedést tekintve sokat várnak a bécsi nagybani piac húscsarnokában megnyílt üzlettől, amellyel a lakosság felé nyit a döntően éttermek ellátásában tevékenykedő vállalkozás. A gasztronómia területen is bővíteni akarják a vevőkört, ezért fejlesztik a képviseleti hálózatot. Jelenleg közel 600 üzleti partnert szolgálnak ki - közölte az ügyvezető igazgató.
Sáfár Anita, a Matusz-Vad marketing vezetője az osztrák piaci tapasztalatokról elmondta, hogy az osztrák vevők szívesen vásárolják a magas minőségű magyar élelmiszereket, és méltányolják a színvonalas szolgáltatást. Ez utóbbiba beletartozik, hogy az éttermi étlapok összeállításhoz is ad segítséget a cég üzleti partnereinek.
Az MTI úgy tudja, hogy győri székhelyű Matusz-Vad tavalyi forgalma meghaladja a 7 milliárd forintot. A pontos árbevételi és eredményadatokról a későbbiekben tudnak tájékoztatást adni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.