Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Október 22. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Diótörő az Arénákban - az eddigi legnagyobb hazai Diótörő előadás

Diótörő az Arénákban - az eddigi legnagyobb hazai Diótörő előadás

A Győri Balett a világhírű moszkvai Bolsoj balett-társulatának szólistáival állítja színpadra az idei karácsonyi szezonban Csajkovszkij klasszikusát, a Diótörőt.

A balett, a cirkuszművészet és a show elemeit ötvöző, látványos vetítéstechnikával kiegészített táncjátékot három vidéki nagyváros arénáiba viszi el a társulat.A Diótörő az Arénákban című táncjáték december 10-én érkezik a győri Audi Arénába, de fellépnek Debrecenben és Veszprémben is.Ifjabb Harangozó Gyula koreográfus-rendező Dmitrij Simkin díszlettervezővel és Velich Rita jelmeztervezővel együtt készített új, az arénák színpadára szabott előadást a Bécsi Operában korábban nagy sikerrel játszott Diótörő rendezése alapján. A 21. századi köntösbe bújtatott darab népszerű mai figurákkal szól a gyerekekhez. Annak érdekében azonban, hogy a produkció a hagyományos balettművészet kedvelői számára is maradandó élményt nyújtson, a szervezők aGyőri Balett művészei mellé a moszkvai Bolsoj balett-társulatának szólistáit is megnyerték, a Herceg és Klára hercegnő nagy kettősének eltáncolása erejéig.

diotoro_gyor_gyoribalett_karacsony

Az eddigi legnagyobb hazai Diótörő-előadásként beharangozott produkcióban a Győri Tánc-és Képzőművészeti Iskola balett-növendékei, valamint artisták is színpadra lépnek."Ugyanazt az élményt szeretném adni a közönségnek a Diótörőmmel, melyet a darab keletkezésekor az alkotók szántak nézőiknek" - idézi a közlemény ifj. Harangozó Gyulát.A koreográfus kifejtette: "ha a darab eleje egy 21. századi karácsonyi vendégség, amelyen a meghívott gyerekek Pókembert, Barbie-t és a Robotot láthatják táncolni, és a bábjáték helyett a Diótörő herceg egy videójátékon keresztül védi meg szeretett Kláráját az Egérkirálytól, akkor valószínűleg ugyanazt a hatást érem el, melyet a 19. században a darab alkotói értek el korabeli közönségüknél, hiszen az akkori gyerekek a jól ismert mindennapi életükből röppentek át a határtalan mesék világába."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.